- Két edzőtáborral, Spanyolországban és Cipruson hangoltál a szabadtéri szezonra. Hogy sikerültek, min volt a fókusz az öt hét alatt?

- A fedettpályás szezon nagyon jól sikerült, de utána nem volt sok pihenőnk. Két héttel később már úton voltunk La Palma szigetére. Itt még korábban nem készültem, így nagyon izgatottan vártam. Ilyenkor nagyon fontos a meleg időjárás, hiszen a szabadtéri szezonra az állóképességet akarjuk felépíteni, ezt pedig így sokkal könnyebb a kisebb sérülésfaktor miatt. Illetve az ilyen táborokban száz százalékban az edzésmunkára tudok fókuszálni, ami sokkal több, mint itthon szokott lenni. Összességében a három hét alatt miden mennyiségi munkát el tudtam végezni amire szükségem lehetett. Ezt követően a kéthetes ciprusi táborban inkább már csak a technikai részre fokuszáltunk, ami szintén nagyon hasznos volt és sokat tudtam tanulni. Ilyen hosszú ideig még sosem voltam edzőtáborokban, de ez meghozhatja a gyümölcsét a nyáron.

- Az edzéseken kívüli részen milyen volt a hangulat a szövetségi táborokban?

- La Palmára egy kisebb csapattal mentünk, de nagyon pozitív volt, hogy össze tudtunk állni többen is edzeni. Kozák Lucával is tudtam készülni, de Kocsis Anna Luca és Takács Bogival is futottam. Ezek is csak hozzáadnak az elvégzett munkához. Ciprusra már nagyobb létszámmal mentünk, aminek szintén meg volt a varázsa.

- Említetted, hogy sokat segíthet az öt hét edzőtáborozás, milyen formában érzed magad hazaérkezve és mik az itthoni következő lépések?

- Nagyon sok kemény munkát tudtunk végezni, amit még érzek a lábaimban. Most már egy kicsit kevesebb lesz, inkább jön a technikai rész, mint például a rajt és a gáttechnika. A megfelelő erőt és állóképességet sikerült megszereznem. Terveim szerint május első heteiben szeretném elkezdeni a versenyzést. Pontos helyszíneket és dátumokat ugyan még nem tudok, de abban reménykedem, hogy minél többször állhatok majd rajtgépbe minél jobb versenyeken.

- Egy versenyed viszont biztosan lesz, hiszen szinted van a római Európa-bajnokságra. Ennek fényében hogyan gondolkodsz?

- Hatalmas nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy felnőtt szabadtéri Eb-re szinttel rendelkezek egyéni számban, ami az első ilyenem lesz. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tudok majd kihozni magamból. Évről-évre egyre több tapasztalatot és élményt szereztem, úgyhogy már magabiztosabban tudok elmenni egy felnőtt világversenyre. Nagyon várom már. Szeretném, ha jó lenne a formám júliusra és egy jó időnek tudnék örülni. Nagyon nagy dolog lenne, ha idén is tudnék javítani a legjobbamon.

- Ez akkor mondhatni a fő cél, lépésről-lépésre haladni az egyéni csúcs tekintetében idén is?

- Mindig az egyéni csúcs a legnagyobb célom. Illetve azok a kisebb apró technikai hibák kijavítása, amiken van még mit csiszolnom. Nagyon szeretném hogyha a rajtom idén sokat fejlődne. Fedettpályán voltak jó rajtaim, amikor meg voltam elégedve magammal. Azon leszek, hogy ez szabadtéren is megjelenjen. A legnagyobb cél viszont az egyéni csúcs, ami ha sikerül meglátjuk, hogy mire lehet elég.

- A nyár végén az egész világ szeme Párizsra, az olimpiára szegeződik majd. Te mennyire tekintesz már efelé?

- Nagyon kemény évre számítok, rengeteg versennyel. Az olimpia évében mindenki is ki szeretne jutni Párizsba, amivel tisztában vagyok. Mindent meg fogok tenni, hogy közel kerüljek vagy akár sikerüljön is a kvalifikáció, viszont ez egy nagyon nehéz feladat. A legfiatalabb vagyok az első százban a világranglistán, de próbálom ezt előnyként felfogni. Ha sikerül sikerül, ha nem nem. Csalódott nem leszek, de mindent meg fogok tenni, hogy képviselhessem a DVTK-t és Magyarországot a világ legnagyobb sporteseményén.

- Mik lehetnek azok a tényezők, amikben ha úgy érzed a maximumot tudod nyújtani, akkor sikerülhet a kvóta?

- Ha a rajtom összeáll és úgy sikerül, ahogy azt szeretném és ha a további részek, amik tavaly már meg voltak, megmaradnak akkor elég bizakodó vagyok. A versenyeket tekintve vagy sok jó futás kell a világranglistához vagy egy kiemelkedően jó. Egy biztos, a ranglistára nehezebben alapozhatok, hiszen rengeteg verseny van idén és rengetegen szeretnének ott lenni Párizsban, köztük én is. Az olimpia szinttől jelenleg 8 századra vagyok. Ha a fedettpályából indulok ki akkor kijön a matek, hiszen annyit javultam, amennyit szabadtéren kellene.