- Nem a tervek szerint alakult a Magyar Kupa negyeddöntője, sikerült-e már túllépni a Cegléd elleni vereségen?
- Csak azt lehet erre a kérdésre válaszolni, hogy előttünk áll még a bajnokság rájátszása, muszáj arra koncentrálnunk. El kell felejtenünk azt a pécsi mérkőzést, és majd az idény végén ismét elővenni, hogy mi miért alakult úgy.

- Akkor csak egy kérdés a múlttal kapcsolatban. Jól kezdődött a mérkőzés, sokáig nekünk állt a zászló, a végén mégsem örülhettünk. Mi történt?
- A ceglédiek iszonyatosan jól kezdték a második félidőt, kihasználták azt, hogy időnként gondban vagyunk a harmadik negyedes kezdéssel. Döntőnek bizonyult, hogy élni tudtak azzal, amikor szétesett a játékunk, átvették a vezetést, mi pedig nem tudtuk visszahozni azt a teljesítményt, ami az első húsz percben jól működött. 

- Innentől tekintsünk előre! A Győr következik a rájátszás első fordulójában, a legjobb négy csapat közé jutásért. Mit szóltál, amikor kiderült, hogy ők lesznek az ellenfelek?
- Jó emlékeink vannak velük szemben, mert az alapszakaszban itthon és idegenben is sikerült legyőzni őket. Minden mérkőzés más, annyira azonban biztosan jó ez az emlék, hogy bebizonyítottuk, idegenben is le tudjuk győzni őket. Náluk van a pályaelőny, ezért legalább egyszer véghez kell vinni ezt a bravúrt.

- Mivel lehet legyőzni őket?
- Ők végigjátszották a három napot a Magyar Kupa nyolcas döntőjében, ezért fizikailag fáradtabbak lehetnek, az első találkozón. Sok futással erre építhetünk is. A kulcskérdés azonban az, hogy csapatként hogyan működünk, ez lehetne az egyik erősségünk. El kell kezdenünk csapatként jobban játszani, mert azzal a saját dolgunkat könnyítjük meg. 

- Az alapszakaszban a mérkőzések első félidejében kötelező egy húsz év alatti játékost pályán tartani, a rájátszásra viszont nem vonatkozik ez a szabály. Mire számítasz?
- Jól kezdtem az idényt, viszont önkritikusan el kell ismernem, az alapszakasz végére leültem. A rájátszásban meg szeretném mutatni, hogy nem csak azért játszottam, mert az alapszakaszban a mérkőzések első félidejében kötelező egy fiatalt pályán tartani, hanem mert megérdemlem azt a 3-6-10-20 percet, ami jut nekem.

Női Kosárlabda Bajnokság NB I. A-csoport rájátszás

Negyeddöntő

1. mérkőzés

2017. április 6., csütörtök (Győr)
17:00 CMB Cargo UNI Győr - Aluinvent DVTK

2. mérkőzés

2017. április 9., vasárnap (Miskolc)
18:30 Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Győr

3. mérkőzés - amennyiben szükséges

2017. április 12., szerda (Győr)
17:00 CMB Cargo UNI Győr - Aluinvent DVTK