Az elmúlt napokban a Diósgyőri Gimnáziummal, a Miskolci Magister Gimnáziummal, a Petőfi Kollégiummal, valamint a Könyves Kálmán Általános Iskolával és a Szent Imre Általános Iskolával kötött új partneri szerződést a DVTK. Az együttműködések keretein belül az iskolákban tanuló diósgyőri labdarúgók iskoláztatását próbálják minél gördülékenyebbé tenni a felek. 


- Nagyon fontosnak tartottuk, hogy oktatási intézményekkel kössünk együttműködési szerződéseket – kezdte Benczés Miklós, a DVTK akadémia igazgatója. Bár volt már korábban is ilyen partneri megállapodásunk, ez csak két középiskolára és a Petőfi Kollégiumra terjedt ki. Ezeket egyrészt meg kellett újítani, valamint tartalmában is átdolgozásra kerültek. Így mind a két fél számára gyümölcsöző ez a kapcsolat, hiszen nem is olyan régen, a Diósgyőri Gimnázium színeiben szereplő DVTK labdarúgók nagyon szép sikert értek el a Futsal Diákolimpia Országos Döntőjében, akik megnyerve a döntőt, jövőre Izraelben képviselhetik az iskolájukat és a DVTK-t. 

A klub nevében Tamás Gábor cégvezető egy-egy emlékplakettel ajándékozta meg a már korábban is szerződésben álló partneriskolák intézményvezetőit.


- Az órarend kialakításában, és az egyéni felzárkóztatásokban is komoly segítséget nyújtanak az iskolák – folytatta Benczés Miklós. Számunkra fontos, hogy labdarúgóink ne csak a futballpályán teljesítsenek jól, hanem az oktatási intézményekben is megfelelően dolgozzanak. Hisszük azt, hogy azok a játékosok, akik az élet más területein, így például a tanulásban jó eredményt érnek el, azok a pályán is magasabb szinten tudnak majd teljesíteni. 
Kiemelném, hogy az együttműködések sora most kiegészült két általános iskolával is, így már a legkisebbeket érintően is közösen tudunk dolgozni – zárta mondandóját Benczés Miklós.   


- Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk a már szerződésben álló partneri iskolákkal a közös folytatásról, valamint további két intézménnyel is új kontaktust kötnünk. Bízunk benne, hogy a már eddig is jó kapcsolatokat tovább tudjuk mélyíteni, hiszen a most megkötött partneri megállapodás mind a két fél számára kedvező lehetőségeket biztosít. – nyilatkozta Tamás Gábor, a DVTK cégvezetője.