- Gratulálok a győzelemhez! Nagyot tud fordult a világ egy hét alatt. Talán érted, mire gondolok.

- Persze, értem. Csatár vagyok, a támadó vér bennem van, a Honvéd ellen nem volt időm felnézni, elvállaltam. A fociban pillanatok alatt kell dönteni. Utólag visszanézve, óriási helyzet volt, be kellett volna passzolni. Rosszul válaszottam, de nem azért mert önző voltam. Ennyi szurkolói levelet még életemben nem kaptam. Örülök, hogy most jól szálltam be, örülök a csapat sikerének, és annak, hogy most ilyen jók vagyunk.

- Ezúttal viszont két gólban is részed volt. Most már akkor is passzolni fogsz, ha üres kapuval állsz szemben?

- Eszemben sem volt, hogy most azért passzoljak, mert múltkor nem passzoltam. Ez most egy ilyen szituáció volt. Nem is nagyon lehetett más választásom, evidens volt, hogy passzolok. A szögletet azonban sajnos nem tudtam kapura rúgni. (nevet - a szerk.)

- Három idegenbeli mérkőzéssel a hátunk mögött vezetjük a tabellát. Gondolom te sem vagy elégedetlen.  

- Nem. Sőt, javasolni fogom, hogy ne is menjünk Miskolc közelébe játszani. (ismét nevet - a szerk.) A viccet félre téve, a tavalyi szezonunk azért is volt nehéz, mert az idegenbeli meccseket nagyon nehezen hoztuk. Összesen tíz pontot szereztünk vendégként, most pedig már hétnél járunk. Összeszedett és jó játékot játszunk, erre lehet építeni.

- A hazaérkezést követően - a buszról leszállva - hajnali három órakor vezényelt nektek edzést Bódog Tamás. Volt már hasonlóban részed?

- Ha jól emlékszem, akkor a Ferencvárosnál egyszer Hollandiából hazaérkezve edzettünk hajnalban. Valóban nem szokványos, hogy három órakor tréningezik egy csapat. Egy átmozgató futóedzésen vettünk részt, majd nyújtás és videózás szerepelt a programban.

- Balmazújvárosban is csak a győzelem lehet a cél?

- Abszolút. De ne felejtsük el, hogy ebben a bajnokságban egyetlen mérkőzést sem szabad félvállról venni. Egyetlen csapatot sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni. Biztos vagyok benne, hogy Horváth Ferencnek is extra motiváció lesz, hogy a Diósgyőr ellen játszik. Nem lesz könnyű meccs, de győzni megyünk.