A DVTK Kostić és Futács révén az első félidőben kétgólos vezetésre tett szert, amelyre a másodikban csak egy góllal tudott válaszolni a Videoton, így a Diósgyőr hódította el a Ligakupát 2014-ben.

Ligakupa-döntő

Diósgyőri VTK - Videoton FC 2-1 (2-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 6000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Tóth II Vencel, Medovarszki János; Bognár Tamás, Iványi Zoltán).
DVTK: Radoš - Vadász, Alves, Debreceni, Husić - Kádár, Elek - Gosztonyi, Kostić, Bacsa - Futács. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Videoton: Calatayud - Caneira, Juhász, Vinícius, Stopira - Oilveira, Sándor, V. Gomes, Álvarez - Zé Luis, Nikolics. Vezetőedző: José Gomes.


Csere: Caneira helyett Nildo a 46., Kádár helyett Grumić a 46., Álvarez helyett Haraszti a 71., Gosztonyi helyett Batioja a 80., Bacsa helyett Barczi a 90+3. percben.
Sárga lap: Nikolics a 24., Vítor Gomes a 63., Husić a 83., Radoš a 86., Zé Luis a 89., Juhász a 90+2. percben.
Gólszerző: Kostić (1-0) a 9., Futács (2-0) a 12., Juhász (2-1) a 69. percben.

Vezetőedzői értékelés

Szivics Tomiszláv: - Egy nagyon nehéz sorozat vége felé játszottunk egy erős csapat ellen. Azt gondolom, sikerült meglepni az ellenfelet azzal, hogy kissé visszaálltunk, majd két kontrából kétgólos előnyre tettünk szert. Tény és való, hogy a Videoton uralta a játékot, végig nyomás alatt tartottak minket. Minden szempontból csoda, hogy a Haladás elleni jó játékunk, majd a Magyar Kupa döntőjébe jutás, utána pedig múlt hétvégén az FTC elleni magas iramú meccs után ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani. Jelen pillanatban ez a maximum, gratulálok a játékosoknak, ők a hősök. Boldog és büszke vagyok, hogy a munkánknak meglett a gyümölcse. Leisztinger Tamásnak szeretném megköszönni és egyúttal gratulálni, hogy volt türelme kivárni azt, amíg befektetése egy trófeát gyümölcsözik.
José Gomes: - Kiegyensúlyozottan kezdődött a mérkőzés, de két egyéni hibát követően két gólt kaptunk, ami miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki már az első félidőben is, de sorra ki is hagytuk őket. De mentünk tovább, a második játékrészben egyszer betaláltunk, de a többi lehetőséget sorra elpuskáztuk. Összegezve, egy nagyon izgalmas, érzelemdús és jó mérkőzést játszott a két csapat, ahol nem tudtuk megfelelő arányban kihasználni a helyzeteinket.