Beharangozó 2020. december 18., péntek

"Szükségünk van a három pontra"

A DVTK új vezetőedzője, Geri Gergely harmadik mérkőzésén hazai pályán is bemutatkozik. A szombati mérkőzés előtt arról is kérdeztük, mi kell a ZTE elleni sikerhez.

"Szükségünk van a három pontra"


Geri Gergely első mérkőzésén jól tartotta magát a DVTK, az utolsó percben egy megpattanó lövés miatt kapott ki az MTK ellen, a másodikon viszont öt gólt kapott a Honvédtól. Melyik a fájóbb vereség? - kérdeztük.

- Mindkettő egyformán fájó - sóhajtott a vezetőedző. - Az MTK elleni találkozó nagyon sokat kivett a csapatból, és ez rányomta a bélyegét a Honvéd elleni bajnoki első félidejére. A második félidőre jól mentünk ki, aktívan játszottunk, támadtunk, gólt szereztünk, így szeretnénk játszani a későbbiekben. A harmadik könnyű gól azonban mindent eldöntött.

Ha jól értjük, akkor megvan a ZTE elleni siker kulcsa: a jó húsz percből kell jó 40-60-90 percet kerekíteni, valamint hátul el kell kerülni a hibákat. És akkor következzen a kérdés nehezebbik része: mi ennek a módja?

- Csütörtökön a regenerációra helyeztük a hangsúlyt, majd péntek délután már kifejezetten a ZTE ellen készültünk videóztunk, utána pedig a gyepen gyakoroltuk a taktikát - tájékoztatott. - Sok múlik azon, milyen állapotban lesznek szombaton a játékosok. Minél frissebbek leszünk, annál nagyobb esélyünk lesz a sikerre. Az erőnlét mindennek az alapja, arra lehet felépíteni a taktikát, mert futás nélkül nincs profi labdarúgás. Ha frissek lesznek a lábak és a fejek, akkor könnyebb lesz kiküszöbölni a hibákat is, mert nem csak a Honvéd, hanem az MTK ellen kapott gól is elkerülhető volt. A ZTE ellen hátul nullára kell lehozni a mérkőzést, és akkor elöl egy villanás is győzelmet ér.
Nekünk most minél több edzésre, minél több gyakorlásra lenne szükségünk, ehelyett hét nap alatt három bajnokit játszunk, jelen pillanatban ellenünk játszik az idő. A program adott, emiatt azzal kár foglalkozni, a mi feladatunk az, hogy a mérkőzések között rendelkezésre álló két napot minél hatékonyabban használjuk ki.

A ZTE jelenleg a bajnokság 7. helyén áll 17 ponttal, amiből 10-et otthon, 7-et idegenben gyűjtött. 

- A ZTE egy jó erőkből álló sokat futó, sokat ütköző csapat, akik letámadnak, visszatámadnak - mutatta be az ellenfelet a diósgyőri vezetőedző. - Fel kell venni velük venni minden téren a versenyt. Az utolsó tartalékok mozgósításával minden erőnket bevetve sikeresek lehetünk.

Két idegenbeli mérkőzés után a DVTK Stadionban játszik a csapat, és Geri Gergely először meccsel hazai pályán. A DVTK hagyományosan jobban szerepel Diósgyőrben, ezt mutatja a ZTE elleni hazai örökmérleg is (24 mérkőzés, 15 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség, 47 lőtt és 21 kapott gól).

- Hazai pálya, nem hazai pálya, szükségünk van a három pontra - szögezte le Geri Gergely. - A szurkolótáborunk előtt biztosan könnyebb lenne, de üres lelátók előtt is itthon kell tartani a pontokat a helyzetünkben.

A január 11-ig meghosszabbított 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet értelmében zárt kapus a mérkőzés, kérjük szurkolóinkat, ne induljanak útnak!