A közös foglalkozásokat a jégkorongozók szakmai stábjával folyamatosan egyeztetve alakították ki.

- Fontosnak tartom, hogy a játékosaink sokrétűen legyenek fejlesztve a jégen kívül, hiszen a jégkorong minden motorikus és kondicionális képességet magas szinten követel - mondta a közös edzésekről a DVTK Jegesmedvék erőnléti edzője, Orosz Szilveszter. - A nyári felkészülés tervezésekor alapelv volt, hogy a játékosok minél több olyan aktivitást végezzenek, ami élvezetes számukra, kiszakítja őket a megszokott edzés rutinjukból és profitálhatnak belőle a jégen is. Szervezett formában a muaythait választottuk. Hogy miért? Kemény férfias küzdősport, magas szintű koordinációt, koncentrációt, flexibilitást, állóképességet és gyorsaságot igényel. Nem utolsó sorban olyan mozgás elemeket tartalmaz, amik segítenek a jégkorong következtében létrejövő diszfunkciók korrekciójában és persze az önbizalmukat is növeli.

A kiváló hangulatú edzéseken a DVTK válogatott muaythai versenyzőivel is együtt készültek a kivételesen gyorsan tanuló jégkorongosok, ami tovább emelte a különleges foglalkozások színvonalát.

- Nagy megtiszteltetésnek és nagyszerű kihívásnak éltem meg a DVTK Jegesmedvék felkérését - tette hozzá Jászka Krisztián, a szakosztály vezetője. - A muaythai népszerűségét jelzi, hogy más sportágak sportolói is előszeretettel választják kiegészítő sportnak ezt a komplex mozgásformát. Orosz Szilveszter erőnléti edző felvázolta a szakmai stáb elképzelését a közös munkáról, ami után a fejemben azonnal összeállt az edzések vázlata, amiket nagy izgalommal és lelkesedéssel kezdtem, hiszen profi sportolókkal kellett dolgoznom. Nagyon élveztem a munkát, hiszen egy ragyogó hozzáállású, mentalitású csapatot kaptam, akikkel élmény volt dolgozni ezen a ,,gyorstalpaló" muaythai tanfolyamon. Számomra is meglepő gyorsasággal sajátították el a jégkorongosok azokat az alaptechnikákat, amikkel tudtunk érdemi munkát végezni. A foglalkozások során előre egyeztetve több szempontot kellett figyelembe vennem, ami alapból passzolt az edzéseim menetéhez és edzői mentalitásomhoz. Több edzésen sikerült bevonnom szakosztályunk válogatott harcosait is, ezzel még több szakmaiságot csempészve az tréningekbe. Ezúton is szeretném megköszönni a jó hangulatú, de mégis abszolút profi hozzáállást és sok sikert kívánok nekik a bajnokság során.