Crosskovácsi Maraton

Nagykovácsiban került megrendezésre a nagy múltú hegyikerékpáros maratonon, ahol a közép táv U19-es versenyében Korpa István képviselte a DVTK kerékpáros szakosztályát. Az eső áztatta, saras és kihívásokkal teli 49,2 km-es és 1650 méter szintemelkedést tartalmazó pályán piros-fehér versenyzőnk hatodikként ért célba kategóriájában, míg összetettben a 27. helyen a közel 100 indulóból. A versenyen az U11-es korosztályban Mády Áron ezüstérmet szerzett.

Szlovák kupasorozat

Nem csak országhatárainkon belül, hanem azon túl, a szlovákiai Zarnovicán is szurkolhattunk versenyzőinknek a Szlovák Kupasorozat 3.állomásán. Az igen erős mezőnyt felvonultató U15-ös kategóriában Andorkó Levente a 21. helyen ért célba, míg az U19-esek küzdelmében Rózsa Dániel sajnos defektet kapott, de így is befejezte a versenyt a 24. pozícióban.

Hungarian Divide

Hazánk egyetlen 'bikepacking', a HUNGARIAN DIVIDE eseményén is volt diósgyőri induló Dávid Örs személyében. A teljesen önellátó hosszútávú kerékpáros terepversenyen sportolónk a féltáv kategóriában indult, amin 7 nap állt rendelkezésre, hogy teljesítsék a 730km-es ls 13.000m szintkülönbségű tartalmazó pályát, mely a fél országot átszeli, egészen Sátoraljaújhelytől Budapestig a Zemplénen, a Bükkön, a Mátrán és a Börzsönyön át, terepviszonyok között.

Dávid Örs feladatát a szombati rajt előtti heves esőzések és áradások igencsak megnehezítették, amely kivételesen nehéz körülményeket teremtettek és sok indulót kényszerítettek a verseny feladására. Kerékpárosunk sajnos sérülés miatt az ország legmagasabb pontjáig, a Kékestetőig jutott, melyet 74 óra alatt teljesített, ami 381km és körülbelül 6000m szintet tartalmazott.