A Szlovákia elleni megnyert mérkőzés után a második játéknapon Törökországgal csapott össze a magyar válogatott. Székely Norbert csapata a mérkőzés nagy részében kezében tartotta az eredményt, a negyedik negyedre viszont felzárkóztak a törökök. A kialakuló szoros végjátékot ellenfeleink bírták jobban idegekkel, végül 68-69-re megnyerték a találkozót.

A DVTK HUN-Therm játékosai közül Lelik Réka a mezőny legeredményesebb játékosa volt: 33 perc 18 pontot szerzett (négy hárompontost értékesítve), emellett 5 lepattanó, és kilenc gólpassz, két labdaszerzés és még egy blokk is felkerült a neve mellé. Aho Nina és Kányási Veronika pontot ezúttal nem szereztek, előbbi 17 perc alatt 2-2 lepattanót és asszisztod, továbbá egy labdaszerzést szorgoskodott össze, csapatkapitányunk csupán 6 percet töltött a parketten.

A magyar válogatott utolsó csoportmérkőzését vasárnap játssza a címvédő Szerbia ellen 15 órától, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti majd.

Európa-bajnokság, csoportkör 2. forduló
2023. június 16. (Ljubljana, Szlovénia)

Magyarország - Törökország 68-69 (18-13, 16-13, 17-16, 17-27)

A mérkőzés részletes statisztikája a FIBA oldalán böngészhető.

Az Európa-bajnokság csoportkörének második játéknapján Montenegró a végső győzelemre is esélyes spanyol válogatott ellen lépett pályára. A spanyol csapat végig kontroll alatt tartotta az eredményt, és bár a harmadik negyedben még felcsillant a remény, végül magabiztos győzelmet ünnepelhetett Miguel Mendez kapitány csapata.

Milica Jovanović ezúttal is kezdőként lépett pályára a montenegrói nemzeti csapatban, az ő játékán nem múlt a siker: 26 perc alatt 13 pontot (ebből hatot hárompontosból), 7 lepattanót és egy asszisztot jegyzett, és volt még egy labdaszerzése is. Montenegróra az utolsó csoportmérkőzésen Lettország vár majd vasárnap.

Európa-bajnokság, csoportkör 2. forduló
2023. június 16. (Tel Aviv, Izrael)

Spanyolország - Montenegró 78-57 (19-14, 23-15, 10-22, 26-6)

A mérkőzés részletes statisztikája a FIBA oldalán böngészhető.