Pénteken utazott el a DVTK az alsó-ausztriai Waidhofen an der Ybbsbe, hogy két héten keresztül gyűjtse az erőt, és gyakorolja a taktikát az OTP Bank Liga rajtja előtt. Szombaton két edzés szerepelt a programban, vasárnap pedig a két labdás edzés közé egy konditermi foglalkozást is beiktatott a programba Kuznyecov Szergej. Vasárnap is kétszer léptek az edzőpályára a játékosok.

- Röviden fogalmazva fáradt vagyok - mondta Gera Dániel. - Ugyanez hosszabban: ma is jó edzésen vettünk részt, beletettük a munkát. Kitámasztásos, rövid megindulásokra építő feladatokat végeztünk, hála Istennek mindent labdával. Így könnyebb több munkát beletenni. Előkerültek a rugalmas kötelek, amivel szeretek dolgozni, de azért jobb, amikor nincs, és szabadon lehet játszani.

Kuznyecov Szergej maga is támadót játszott labdarúgó karrierje során, edzőként pedig szemmel láthatóan nagy hangsúlyt fektet arra, hogy sok gólt lőjenek a játékosok az edzéseken.

- Támadóként az edzéseken mindig az a célom, hogy minél több olyan helyzetet teremtsek, ami meccsen is előfordul, hogy azokból minél több gólt szerezzek, mert akkor a meccsen is jönni fognak a gólok. És persze a gól mindig feldobja az embert - mosolygott.

Vasárnap délelőtt több Gera-Csirmaz párharcot láthattunk, és nem csak játék közben csapott össze a két játékos.

- Csirivel gyakran alkotunk párt a pályán, ma is egymásnak “álltunk be” a labda megtartása érdekében. Kisebb súlyt kellett megmozgatnom, de Csiri szívós - dicsérte csapattársát..

Waidhofen az Ybbs folyó völgyének legnagyobb települése, az óváros egy negyedórás sétával bejárható. A hotel a folyóparton, a Rothschild-kastéllyal átellenben található, míg az edzések a környékbeli mini stadionokban zajlanak Sonntagbergben és Ybbsitzben.

- Nincs okunk panaszkodni, a hotel, a pálya, a kondi, minden szuper. Sok időnk nincs, de tegnap kiugrottam egy rövid sétára a városba, az is szép - fejezte ki elégedettségét a szélső.

A hőmérséklet 20 °C körül mozog, néha szitál, máskor zuhog az eső, de a szombat délutáni gyakorlás idején például sütött nap.

- Alapvetően napimádó vagyok, de a munkához sokkal kellemesebb az itteni hűvösebb időjárás, hála Istennek ez is adott a hegyek között.

Több új játékos csatlakozott a DVTK keretéhez, akiket nem csak a csapatba, hanem a társaságba is be kell építeni.

- Én is csak egy éve érkeztem, de magamat is a régiek közé számolva igyekszünk segíteni a beilleszkedésben - reagált. - Az edzéseken kívül jó a hangulat, mindig találunk helyet a poénoknak és a jókedvnek, ami nagyon fontos, főleg az elején, amikor össze kell kovácsolni a csapatot.

Végezetül: mit vársz a folytatástól?

- Ugyanazt, mint eddig, mozdulni nem tudunk majd a hotelban - válaszolt Gera Dániel.

Vasárnap délután Ybbsitzben még jobb körülmények között edzett a csapat. Ekkor az erőnlét helyett a taktika került előtérbe, a támadásépítést is gyakorolták a labdarúgók. Ezt a foglalkozást is kétkapus játék zárta, ahol Gera Dániel lábbal és fejjel is eredményes volt.

A DVTK kerete az edzőtáborban

Kapusok
Odyntsov, Artem
Bánhegyi Bogdán
Sentić, Karlo
Danilović, Branislav

Mezőnyjátékosok
Bárdos Bence
Bényei Ágoston
Bokros Szilárd
Chorbadzhiyski, Bozhidar
Csatári Gergő
Csirmaz István
Farkas Dániel
Gera Dániel
Holdampf Gergő
Jurina, Marin
Lőrinczy Attila
Lukács Dániel
Medgyes Sinan
Papp Marcell
Požeg Vancaš, Rudi
Stephen, Godfrey Bitok
Szatmári Csaba
Vallejo, Alexander

Jurek Gábor továbbra is külön edz Miskolcon, illetve a szakmai stáb döntése értelmében nem tartott a csapattal Bertus Lajos és Viczián Ádám. 
Jérémie Obounet a gaboni válogatottal az U23-as Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel, Julien Célestine pedig családi okok miatt néhány nappal később csatlakozik.

Az edzőtáborban folyó munkáról a DVTK hivatalos honalpja mellett a klub facebook oldalán, Instagram és Twitter csatornáján folyamatos tájékoztatást adunk.

A DVTK felkészülési programja

2023. június 5., hétfő
Az egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2023. június 15-16., csütörtök-péntek
Orvosi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés (csütörtök és péntek)

2023. június 19., hétfő
A csapatedzés kezdete

2023. június 28., szerda
10:30 Diósgyőri VTK - Putnok FC 3-1 (2-1)

2023. június 30., péntek
Utazás az edzőtáborba (Ausztria, Waidhofen an der Ybbs)
Átmogató edzés a megérkezés után

2023. július 1., szombat
Három edzés szombaton

2023. július 2., vasárnap
Gera Dániel: A gól mindig feldobja az embert

2023. július 5., szerda
17:00 FK Železiarne Podbrezová (Szlovákia, 1. osztály) - Diósgyőri VTK

2023. július 9., vasárnap
17:00 1. FC Nürnberg (Németország, 2. Bundesliga) - Diósgyőri VTK

2023. július 12., szerda
FC Blau-Weiß Linz (Ausztria, 1. osztály) - Diósgyőri VTK

2023. július 13.,csütörtök
??? - Diósgyőri VTK

2023. július 14., péntek
Hazautazás az edzőtáborból

2023. július 22., szombat
Diósgyőri VTK - FC Košice (Szlovákia, 1. osztály)

OTP Bank Liga 1. forduló

2023. július 28./29./30., péntek/szombat/vasárnap
Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC
(teljes sorsolás)