Összefoglaló 2023. november 28., kedd

DVTK - HE-DO B.BRAUN Gyöngyös 32-44 (16-21)

Az NB I. első felében álló Gyöngyös érkezett a DVTK otthonába a Magyar Kupa III. fordulójában. Az ismét fantasztikus hangulatot teremtő hazai közönség előtt jól kezdtek a piros-fehérek a jóval esélyesebb hevesiek ellen és öt gólos hátrányban fordultak, amin a második félidőben is tudtak faragni. A hatalmas küzdeni akarás azonban nem bírt a dupla osztálykülönbséggel az utolsó húsz percben, így végül az első osztály hatodik helyezettje lépett a legjobb 14 közé.

DVTK - HE-DO B.BRAUN Gyöngyös 32-44 (16-21)


Kiválóan kezdte újjáalakulása óta legnagyobb presztízsű mérkőzését a DVTK kézilabda csapata az első osztályú Gyöngyös ellen a Magyar Kupa III. fordulójában, ahol 500 diósgyőri szurkoló előtt 2-1-re vezetett a kezdősípszót követően. A folytatásban is tartották a lépést a piros-fehérek a vendégekkel egészen a 10. percig (4-5), amit követően magasabb fokozatba kapcsolt a Gyöngyös és hét góllal is ellépett (10-17). Az első félidő hajrája azonban Molnár Andráséknak sikerült jobban és visszaállítva az öt gólos különbséget 16-21-re zárkóztak.

A fordulást követően a tomboló hazai tábor előtt a DVTK még közelebb tudott kerülni az első osztályú élcsapathoz (21-25), azonban a 40. percet követően a küzdeni akarás nem bírt a dupla osztálykülönbséggel és a Gyöngyös fokozatosan egyre nagyobb előnyt épített ki. Az 50. percre 10 gólosra nőtt a két csapat közti különbség (26-36), míg a lefújásig ezt a mérkőzés legnagyobb különbségére, 12 gólosra növelve 32-44 arányban zöld mezes győzelem született.

A DVTK NB II-es csapatként nagyot küzdve 40 percen át tartva a lépést az NB I. hatodikjával így búcsúzott a sorozattól, amit két magasabb osztálybeli borsodi csapat, a Mezőkövesd és az Ózd legyőzésével értékes eredményekkel zárt, míg újjáalakulása óta először egy, a legmagasabb osztályban játszó csapat ellen is pályára lépett.

A találkozón Kiss Dávid és Kohlrusz Levente 6-6 gólt lőtt, míg Czeglédy László ötször, Szepesi István pedig négyszer vette be az ellenfél kapuját. A piros-fehérek közül minden a mérkőzésre nevezett játékos pályára lépett.


Férfi kézilabda Magyar Kupa III. forduló

 DVTK - HE-DO B.BRAUN Gyöngyös 32-44 (16-21)

Miskolc, Generáli Aréna - 500 néző

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve - https://www.mksz.hu/jegyzokonyv/32021239151

Molnár András vezetőedző: Igazi harcoshoz méltóan, “állva haltunk meg”! Dícséret illeti a srácokat a küzdeni tudásukért, akarásukért és a 32 szerzett gólért! A szurkolóinkat pedig a kíváló hangulatért amiért nem tudunk elég hálásak lenni! Sajnos ezzel véget ért a kupa kalandunk, de büszkék lehetünk rá! Mostmár “csak” a fő célra kell koncentrálnunk!