Álomrajtot vett a Valencia BC, Casas gyors duplája után sorra szerezte a további pontokat a hazai együttes. A mieinket hiába támogatta ezúttal lelkes szurkolótábor, Lelikéknek négy perc alatt sem sikerült bevenni a gyűrűt (10-0). Diósgyőri időkérés után folytatódott a játék, de ezután sem sikerült semmi, Iagupova tempójával és Ouvina triplájával tovább nőtt a szakadék. Kaila Charles szerezte a piros-fehérek első kosarát, majd nem sokkal később Kányási szerzett könnyű gólt (19-4). A 8. percben jól jött Veronika 2+1-es akciója, és a következő minutában Lelik is gólig cselezte magát, a másik oldalon Fingall hárompontossal büntetett (22-9). A negyedbe még egy-egy dupla fért bele, a mienket Grigalauskytė szerezte, magabiztos előnyt harcolt ki a Valencia (24-11).

A második negyed nyitányaként Jovanović keze sült el a festékből, majd jó egy perc elteltével távolról is betalált a montenegrói. A Valencia egyre többet hibázott, és a 13. perc közepén Kányási csodálatos hárompontosával tízen belülre jöttünk fel (26-19). Hiába kértek időt a vendéglátók, Jovanović faultos duplájával tovább zárkóztunk, majd Hempe két kettese között Tadić villant (31-24). Úgy kezdődött el a félidő hajrája, hogy Lelik akciógóljára Hempe reagált egy hármassal, majd Kányási szerzett egy közelit (36-28). A szünet előtti utolsó percben aztán Lelik és Kányási öt pontja sokkolta a hazai közönséget, míg a borsodi torkokból zengett a „Diósgyőr, Diósgyőr!” rigmus. Sajnos az utolsó támadásnál Iagupova kiharcolt két büntetőt, ezzel a két egységgel levegőhöz jutott a spanyol csapat, de ebben az etapban egyértelműen megérkeztünk a meccsbe, teljesen nyitottá tettük a második félidőt (39-33).

A térfélcserét követően is a Valencia BC kapta el hamarabb a fonalat, hiszen Carrera akciógólját Ouvina hármasa követte. A második félidő első diósgyőri kosarát Lelik Réka szerezte. Ez nem zavarta meg a spanyolokat, Casas és Güelich tett hozzá újabb öt pontot, egyre nyílt az olló (49-35). Iagupova 2+1-esére Lelik közelije volt a válasz, majd Aho Nina büntetőivel haladtunk a negyven pont felé (52-39). A folytatásban megint öt valenciai pont után örülhettünk Milica szép egyéni megmozdulásból született középtávolijának és Nina közelijének (57-43). Ebben a periódusban egyértelműen nyeregben volt a hazai csapat, és könnyed játékkal húszpontossá duzzasztotta előnyét a negyed végére, melyből Lelik faragott le két pontot a büntetővonalról (63-45).

Két Hempe-büntetővel kezdődött az utolsó játékrész, két percig nem is született újabb találat (65-45). A 33. percben megint Merritt Hempe keserítette a mieinket egy triplával, aztán Ana Tadic szerzett két pontot egy szép megmozdulással. Hempével továbbra sem bírtunk, Lelik hárompontosával lett újra húsz pont a különbség (70-50). A negyed közepére tovább nőtt a különbség, amelyet Lelik kozmetikázott egy szemfüles góllal, de ekkor megint jött egy Hempe-tripla és egy Fingall-dupla, meg egy időkérés Völgyi Pétertől (79-52). Ouvina hármas után már tényleg nagyon vártuk, hogy vége legyen ennek a mérkőzésnek, Kányási Veronika hárompontosával és Lelik Réka büntetőivel közel kerültünk a hatvan ponthoz, amit végül nem sikerült megugorni. Ilyen arányban is megérdemelten győzött a Valencia BC (84-59).

Női Kosárlabda Euroliga A csoport, 13. forduló

Valencia BC - DVTK HUN-Therm 84-59 (24-11, 15-22, 24-12, 21-14)

Valencia, Pabellon Municipal Fuente de San Luis, 3000 néző. Játékvezetők: Valerio Grigioni (olasz), Cisil Güngör (török), Edgard Ceccarelli (francia).
Valencia: Carrera 8, Casas 9, Ouvina 12/9, Iagupova 11/3, Hempe 24/9. Csere: Fingall 5/3, Romero, Gülich 9/3, Buenavida, Torrens 6, Erauncetamurguil, Fam. Vezetőedző: Ruben Burgos.
DVTK: Aho N. 4, Charles 2, Lelik 19/3, Jovanović 12/3, Tadić 4. Csere: Kányási 16/9, Grigalauskytė 2, Tenyér. Vezetőedző: Völgyi Péter.


A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.


Edzői értékelés

Völgyi Péter: Gratulálok a Valenciának, mi sajnos csak a második negyedben tudtunk olyan aggresszivitással játszani ma, ami egyébként jellemző ránk. A bővebb rotációval rendelkező ellenféllel szemben felőrlődtünk, remélem, hamarosan mi is kiegészülünk! Köszönjük azoknak, akik ismét elkísértek minket és szurkoltak nekünk!