Összefoglaló 2024. március 30., szombat

ZTE - DVTK 5-1 (2-0)

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a DVTK veszített Zalaegerszegen. Az első félidőben egy szűk félóra elteltével eredményre vezetett egy hazai kontra, pedig Artem Odyntsov az első kísérletet még bravúrral hárította. Tíz perccel később pedig büntetőből duplázták meg az előnyt. A szünet után Pernambuco szépített, ám a hazaiak gyorsan visszaállították a kétgólos különbséget, amit a hajrában háromra, közvetlenül a lefújás előtt pedig négyre növeltek

ZTE - DVTK 5-1 (2-0)


OTP Bank Liga 26. forduló

Zalaegerszegi TE - Diósgyőri VTK 5-1 (2-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 3310 néző. Játékvezető: BOGNÁR Tamás (HORVÁTH Zoltán, RÓZSA Dávid).
ZTE: DOMBÓ Dávid - SZENDREI Norbert, Stefanos EVANGELOU, Oleksandr SAFRONOV, MEDGYES Sinan - BEDI Bence, Bojan SANKOVIĆ - Yohan CROIZET, SAJBÁN Máté, MIM Gergely - Antonio MANCE. Vezetőedző: MÁRTON Gábor.
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Marco LUND, Bitok STEPHEN - Alexander VALLEJO, HOLDAMPF Gergő, BÉNYEI Ágoston - JUREK Gábor, Bright EDOMWONYI, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ.

Csere: GERA Dániel helyett BOKROS Szilárd a 46., BÉNYEI Ágoston helyett Vladislav KLIMOVICH és JUREK Gábor helyett PERNAMBUCO az 55., Yohan CROIZET helyett KISS Bence a 65., Bitok STEPHEN helyett Argyris KAMPETSIS 72., MEDGYES Sinan helyett VOGYICSKA Balázs a 73., Alexander VALLEJO helyett Doru POPADIUC a 79., Antonio MANCE helyett NÉMETH Dániel a 83. percben.
Sárga lap: MEDGYES Sinan a 31., Bojan SANKOVIĆ a 31., Alexander VALLEJO a 67., Bitok STEPHEN a 70., Doru POPADIUC a 80. percben.
Gólszerző: SAJBÁN Máté (1-0) a 26., Antonio MANCE (2-0, 11-esből) a 36., PERNAMBUCO (2-1) a 60., Yohan CROIZET (3-1) a 62., Marco LUND (4-1, öngól) a 81., SAJBÁN Máté (5-1) a 90+3. percben.


Kulcspillanatok

26. perc: Croizet indította pontosan a bal szélen felfutó Mimet, aki felnézett és a kapu elé tekert. Az érkező Mance kapáslövését Odyntsov még bravúrral védte, a kipattanót azonban Sajbán Máté a rövid sarokba pofozta, 1-0

36. perc: Sajbán lépett ki Gera mellett a tizehatoson belül, a DVTK védője pedig az alapvonal közelében eltalálta a labát. A játékvezető büntetőt adott a hazaiaknak, amit Antonio Mance a jobbra mozduló Odyntsov mellett a kapu bal alsó sarkába helyezte, 2-0

60. perc: Klimovich kapott lapos átadást a tizenegyes pontnál. Továbbtette Požeg Vancašnak, aki a keresztbe fekvő védő miatt  nem lőtt, hanem tovább passzolt. A jobb szélen érkező Pernambuco pedig a rövid sarokba passzolt, 2-1

62. perc: Senki nem támadta Yohan Croizet-t, aki tizennyolc méterről kissé jobbról a kapu jobb sarkába helyezett, 3-1

81. perc: Sajbán tört be a tizenhatoson belülre, a lapos beadása Lund lábáról a felső lécre, onnan pedig a gólvonal mögé pattant, 4-1

90+3. perc: Vogyicska lépett ki a diósgyőri védők között, pontosan tálalt középre, a kapu elé érkező  Sajbán Máté pedig kapásból, tíz méterről a hálóba továbbított, 5-1

Edzői értékelések

Márton Gábor: - A ZTE szimatizánsok nagyon szép húsvéti ajándékot kaptak, de mi, a stáb is. A játékosok fantasztikus teljesítményt nyújtottak, szinte egytől egyig. Sok és szép gólt rúgtunk, minden dicséretet megérdemelnek, mert felálltak egy méretes vereséget követően.

Vladimir Radenković: - Tíz perec után elveszítettük a fejünket, és úgy játszottunk, ahogy korábban sosem, és nem is gyakoroltunk az edzéseken ezt a játékot. Fontos kérdés számomra, hogy miért történt így. A játékosok számára pedig fontos tanulság, hogy ha jó csapat akarunk lenni, amelyik eredményes is, akkor nem szabad a korábbi néhány mérkőzésen történteken gondolkodni. A múltat magunk mögött kell hagyni, hiszen minden mérkőzés egy új kihívást jelent, ahol újabb pontokat lehet szerezni. 
Amikor 2-0 után Pernambuco szépített, ismét hinni kezdtünk az egyenlítésben, a győzelemben, azonban a hazaiak nagyon gyorsan megszerezték a harmadik góljukat, ami visszalökött minket a földre.
Gratulálok a Zalaegerszegnek, ma megmutatták, hogyan kell küzdeni a pontokért!
Ma több játékos is enerváltnak tűnt, ami kérdéseket vet fel bennem is, és a kispadon úgy éreztem, hogy nem csak 50 százalékos energiával játszottunk, hanem a mentalitás és a szenvedély is csak 50 százalékon pislákolt. Ennek az okáról őszintén kell beszélni az öltözőben, de nem szabad, hogy leromboljuk a csapat és a stáb között kialakított jó hangulatot. A lehető legalaposabban ki kell elemezni a vereség okait, s utána, amint lehet, el kell felejteni a mai találkozót.