Összefoglaló 2024. április 6., szombat

DVTK - Kisvárda 1-1 (1-0)

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a DVTK döntetlent játszott a Kisvárda ellen. Az első félidőben a DVTK időnként hatalmas nyomást helyezett az ellenfél kapujára, sorra alakította ki a helyzeteket, ám vagy mellé ment a labda, vagy az egykori diósgyőri akadémista, Kovács Marcel védett. A 36. percben azonban ő is tehetetlennek bizonyult, amikor Jurek távoli lövését követően Gera Dániel érkezett jól a kipattanóra. A szünet után is a Diósgyőr támadott többet, ám a vendégek szinte a semmiből egyenlítettek büntetőből. A gól után felbátorodtak a vendégek, több helyzetet is kialakítottak, de sem ez, sem a diósgyőri ellentámadások nem vezettek eredményre a lefújásig.

DVTK - Kisvárda 1-1 (1-0)


OTP Bank Liga 27. forduló

Diósgyőri VTK - Kisvárda Master Good 1-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 4398 néző. Játékvezető: DR. CSONKA Bence (ARADI József, CSATÁRI Tibor).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Marco Lund, BOKROS Szilárd - PERNAMBUCO, HOLDAMPF Gergő, Vladislav KLIMOVICH - JUREK Gábor, SZABÓ Levente, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ.
Kisvárda: KOVÁCS Marcel - Branimir CIPETIĆ, LIPPAI Tibor, Aleksandar JOVIČIĆ, KÖRMENDI Kevin - Bogdan MELNYK, Bernardo MATIĆ - Andrija FILIPOVIĆ, Rafał MAKOWSKI, Miloš SPASIĆ - Mario ILIEVSKI. Vezetőedző: FECZKÓ Tamás.

Csere: Andrija FILIPOVIĆ helyett Jaroslav NAVRÁTIL a 46., Miloš SPASIĆ helyett Driton CAMAJ és Mario ILIEVSKI helyett Jasmin MEŠANOVIĆ az 55., SZABÓ Levente helyett Argyris KAMPETSIS, PERNAMBUCO helyett Rudi POŽEG VANCAŠ és JUREK Gábor helyett BÉNYEI Ágoston az 59., Vladislav KLIMOVICH helyett Alexander VALLEJO és Bernardo MATIĆ helyett Boban NIKOLOV a 64., Rafał MAKOWSKI helyett ÖTVÖS Bence a 71., HOLDAMPF Gergő helyett Francisco FEUILLASSIER a 81. percben.
Sárga lap: Andrija FILIPOVIĆ a 33., Artem ODYNTSOV és Boban NIKOLOV a 90+1. percben.
Gólszerző: GERA Dániel (1-0) a 36., Branimir CIPETIĆ (1-1, 11-esből) a 66. percben.

Kulcspillanatok

36. perc: Pernambuco csapta be látványosan az emberét a jobb oldalon, keresztbe passzolt Jureknek, akinek lapos távoli lövésébe a tizenhatoson belül Klimovich beleért, Kovács így nem tudta fogni a labdát, kijött róla. A hosszú oldalon érkező Gera Dániel pedig jobbról, közelről a hálóba gurított, 1-0

66. perc: Szatmári a tizenhatos bal oldalán elütötte Navratilt, 11-es. A büntetőt Branimir Cipetić a jobb felső sarokba vágta: Odyntsov ugyan érezte az oldalt, de nem érhetett oda, 1-1

Edzői értékelések

Vladimir Radenković: - Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, sokat támadtunk és sok helyzetet alakítottunk ki a kreatív játékosaink segítségével. Azonban el kell mondanom, hogy a befejezésnél néha önzők voltunk, valamint néha egyszerű passzokat is elhibáztunk, így csak egygólos előnnyel vonultunk szünetre.
A második félidőben pedig őszintén ki kell mondani, hogy rosszul játszottunk. Enerváltak voltunk, és hiányzott az a motiváció és az a szenvedély, ami az első játékrészben megvolt.
Egymás után következnek a mérkőzések, ezért friss embereket jelöltünk a kezdőcsapatba. De nem csak frisseket, hanem olyanokat, akik labdaügyesek, amit a vonalak között az előnyünkre vált volna. És így is történt, Pernambuco és Klimovich is többször jól játszotta meg a labdát, helyzetek következtek a megmozdulásaik után. De megismétlem, véleményem szerint önzők voltunk a befejezéseknél, akik korábban csak csereként álltak be, ma meg akarták mutatni a tudásukat. Éppen ezért a szünetben azt kértem, játsszunk sokkal egyszerűbben, és használjuk ki középpályások technikai tudását.
A szurkolóknak teljesen igazuk van, mindig mellettünk állnak, és minden bizonnyal ők is megérezték, hogy egy győzelemmel fentebb léphetünk a tabellán, hiszen szoros a mezőny, azonban ez nem valósult meg. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok is nyerni szerettek volna, de a második féldei teljesítményünk miatt megérdemeljük a kritikát.

Feczkó Tamás: - Az első félidőben a DVTK eldönthette volna a mérkőzést, hiszen rengeteg helyzetet alakítottak ki, ekkor a védekezésünkben volt hiba bőven. Ezen kívül a labdakihozataloknál, a labdaszerzések után, nem gyorsítottuk játékot, hanem próbáltuk birtokolni a labdát, amikor nem kellett volna, ráadásul sok labdát veszítettünk ebből. Örülök, hogy a szünetben rendezni tudtuk a sorokat, mert átbeszéltük, hogy hol kell felvenni a labdákat, illetve hogyan tudjuk forgatni az oldalakat, mert abból rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, és így többször kerültünk a diósgyőri védelem mögé. A beadások azonban nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna.
Az biztos, a Diósgyőri 1-0-nál is eldönthette volna a mérkőzést, 1-1 után viszont közelebb álltunk a második gól megszerzéséhez. Számomra a mérkőzés legszebb jelenete Ötvös Bence lövése volt, ami után Odyntsov nagyot védett.
Örülök, hogy a csapat megmutatta, mentálisan erős, és nem adja fel. Az egy pont senkinek nem jó, senki nem tud a mérkőzés után örülni.