A Rakaczki Bence Alapítvány kuratóriuma (Fotó: Szabó Gábor)

 

Az alapítvány kuratóriumának tagjai: Fuhrmann Géza, a DVTK utánpótlás szervezési igazgatója, a kuratórium elnöke; dr. Rakaczki Tamás, Bence testvére; prof. dr. Nagy Kálmán, Bence kezelőorvosa, Stefán Zoltán, a miskolc-szirmai görög katolikus parókusa, Veréb György, Bence kapusedzője; Oláh Ferenc, a DVTK aranycsapatának csapatkapitánya; Tamás Gábor, a DVTK SE elnöke.

Fuhrmann Géza, az alapítvány kuratóriumának elnöke ismertette a célokat. Első helyen Rakaczki Bence emlékének ápolását, szellemiségének megőrzését említette. Ezt követően jelentette be, hogy még idén egy nemzetközi nagypályás tornát szervez az alapítvány a DVTK-val közösen, az U18-as korosztály számára. Ezen kívül az alapítvány támogatni kívánja a DVTK és Miskolc utánpótlás sportolóit, valamint beteg miskolci sportoló gyerekek támogatása is szerepel a kitűzött célok között.

- Köszönöm a kuratórium tagjainak, hogy első szóra elfogadták a felkérést! - folytatta Fuhrmann Géza. - Sikerült olyanokat megnyernünk a feladatra, akik Bencéhez fűződő kapcsolatukkal, sportmúltjukkal hitelesen képviselik céljainkat.

Ezt követően a jelen lévő kuratóriumi tagok sorra idézték fel Bence emlékét, a DVTK Tv videóján ez is megnézhető.

 

A sajótájékoztatót követően a kuratórium tagjai Szabó Tamással, a DVTK ügyvezetőjével és Eperjesi Gáborral, az egykori jóbaráttal és csapattárssal együtt ellátogattak Rakaczki Bence sírjához, ahol a szűk családdal közösen gyertyát gyújtottak és elhelyezték a megemlékezés koszorúját is.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!