Horváth Bernadett, Czank Tímea, Rasheed Rita, Alyssia Brewer, Horti Dóra kezdőcsapattal állt fel ezen az estén az Aluinvent DVTK. Brewer kosarával indult a mérkőzés, rögtön az első támadásban eredményes volt az amerikai légiós. Ezt követően is ő termelte a DVTK pontjait (még két dupla és egy ráadás büntető), mígnem Horti Dóra is “bemutatkozott” egy középtávolival (9-2). Czank, Horti, Czank sorozat után Brewer egy triplát is elsüllyesztett a vendégek kosarában (18-3). Közben Maikel López elkezdte forgatni a csapatot, előtt Horti helyett Tina Jovanović állt be ötpercnyi játék után, majd további másfél percet követően Brewer és Rasheed helyett Lihtarovics és Szécsi kóstolhatott bele a mérkőzésbe. Az újak közül Szécsi és Jovanović növelte a DVTK előnyét (22-3), mikor Czank helyett Strange is pályára lépett. Három büntetővel és egy mezőnykosárral némiképp faragott hátrányából a BEAC (24-9), de Strange távolról ismét nyitott az ollón (26-9). A rendkívül gólgazdag negyedet szép passzjátékot követően Jovanović ziccere zárta (28-9). A 19 pontos előny a jó mezőnybeli célzásnak (12 kosár 15 kísérletből), a jó lepattanózásnak, és annak volt köszönhető, hogy a budapestieknek még büntetőből nehéz feladat volt betalálni (4 pont 10 kísérletből).

A második negyedet Jovanović ott folytatta, ahol az előzőt abbahagyta előbb a palánk alól, majd büntetőből (31-9). Bach Boglárka és Bálint Réka is beállt, Strange és a kezdőcsapatból utolsóként Horváth ülhetett le fújni egyet. Végül, de nem utolsósorban Szabó Petra is játéklehetőséget kapott, majd sorban tértek vissza a kezdőcsapat játékosai. Az első negyedben a DVTK, a másodikban a BEAC gyűjtötte nagyon szorgosan a személyi hibákat, másfél perc után össze is gyűlt az öt csapathiba, amit Lihtarovics használt ki félig, a gyors indítást követően azonban már tökéletesen fejezte be a támadást, miként néhány másodperccel később is eredményes a mára téglalappá változó egykori trapézból (36-11). Süle Krisztina csapata első hárompontosát dobta, amit Bálint irigyelt meg a diósgyőri oldalon, közben Szabó értékesítette büntetőit (41-14). A másik oldalon is láthattunk szép megoldásokat, Czank például csodálatos sapkát osztott ki. A pályára visszatérő Rasheed büntetőből (2x2 pont), ziccerből, Szabó középtávolról, Czank a hárompontos vonalon túlról volt eredményes, azonban a nagy rohanásban néhány hiba is becsúszott támadásban, a védekezés azonban percekig hibátlanul működött (52-18). Czank és Brewer dobhatott büntetőt, de mindketten félsikert értek el, miként Strange is jobban célzott távolról - másodperceken belül két hármas -, mint a büntetővonalról (58-20). A nagyszünetre 38 pontos előnyre tett szert a DVTK, mert szinte megfojtotta a BEAC támadójátékát és a megszerzett labdákból számolatlanul dobta a kosarakat, miközben Maikel López élt a hosszú kispad adta lehetőséggel.

Czank, Rasheed, Lihtarovics, Brewer, Horti ötös kezdte a diósgyőri oldalon. Gyors Brewer-Süle kosárváltást követően (60-23), Horti percei jöttek, szórt három duplát, értékesített két büntetőt, miközben Czank ziccerezett (70-23). Brewer büntetőből szerzett két pontot, amjd a palánk alól szolgálta ki Bálintot, aki nem hibázott oldalról (74-25). Hosszú percek után szerzett kosarat a BEAC, barnai talált be, de ez nem változtatott a játék összképén: a vendégek nem tudtak mit kezdeni a DVTK védekezésével. Süle kosarára Szécsi válaszolt, majd védőlepattanóval is hozzátett csapata játékához (76-28). Pusztai ismét csak egy büntetőt dobott be, Szécsi viszont nem hibázott a mezőnyből kétszer egymás után (80-31). Bálint két, Strange egy büntetőt dobott be, amikor először hangzott fel a csarnokban a régi klasszikus: “százat nekik!”. Jovanović sem öszpontosított tökeletesen a büntetővonalon, és Strange sem (85-33). A harmadik negyed második felében kicsit magára talált a BEAC, több dobása sikerült, azonban ez is édeskevésnek bizonyult ahhoz, hogy faragni tudjon hátrányából.

A záró tíz perc Strange duplájával indult, majd ugyanő szedett le az egekből egy támadó lepattanót, és a földről dobott faultos kosarat. A ráadás bement, miként Szécsi közeli kísérlete is (92-33). Két vendégkosár után Szécsi talált be, majd a közönségből tapsot kicsikaró támadás végén Szabó értékesítette ziccerét, ismét a DVTK 10-ese következett (98-39). Egy kis hatásszünet után Czank hármasból érte el a bűvös határt, majd megtoldotta még kettővel a következő támadásban a közönség üdvrivalgása közben (103-39). Jovanović a kihagyott büntetők napján (23/36, illetve 13/28) félmunkát végzett elsőre, másodszor pedig mindkét dobását elhibázta, a mezőnyből viszont biztos kézzel célzott (106-41). Kádár csapata negyedik tripláját dobta, amire Horváth B. a támadóidő végét jelző dudaszóval egyidőben válaszolt (108-44). Brewer büntetői ültek, ezzel beállította a végeredményt (110-44). A közönség vastapssal köszönte meg a játékot és a 66 pontos győzelmet. A lányok pedig csatakiáltásukban a szurkolóknak köszönték, hogy mellettük vannak.

A DVTK és a mezőny legeredményesebb játékosa Brewer lett 16 ponttal, aki emelett 12 lepattanót is leszedett.

Női NB I. A-csoport 3. forduló

Aluinvent DVTK Miskolc - ELTE-BEAC Újbuda 110-44 (28-9, 30-11, 27-13, 25-11)

Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezető: Frányó Péter, Bognár Tibor
Aluinvent DVTK: Horváth B. 2, Czank 15/6, Rasheed 6, Brewer 16/3, Horti 12. Csere: Lihtarovics 5, Jovanović 13, Szécsi 12, Bálint 7/3, Bach, Strange 14/3, Szabó P. 8 Vezetőedző: Maikel López.
BEAC: Pusztai P. 2, Bagi 2, Pusztai S. 2, Pál 10, Barnai 6. Csere: György, Zana, Süle 12/12, Horváth Sz. 3, Reiner 2, Kádár 5/3. Vezetőedző: Balogh Judit.

Kipontozódott: Barnai a 31. percben.

Maikel López: Igyekeztünk magas tempót diktálni, az edzésen gyakoroltakat megvalósítani a mérkőzésen. Folytatjuk a megkezdett munkát, sok sikert kívánok a BEAC-nak a szezon során!
Balogh Judit: Nem gondolom, hogy nekünk ma is nyerni kellett volna, nem is erre készültünk. Hosszú évek után tértünk vissza az A-csoportba, ráadásul amatőrök vagyunk külföldiek nélkül, van mit tanulnunk. Próbálunk minden mérkőzésen egy fél lépéssel előre lépni, hogy amikor majd igazán fontos lesz, a tavaszi osztályozón eredményesen tudjunk szerepelni.

Czank Tímea: A Cegléd elleni meccs után próbáltuk kijavítani a hibákat, azt hiszem, nagyot léptünk előre. Ez is egy állomása annak, hogy még nagyobb célokat tudjunk elérni. Mindenki százszázalékosan koncentrált, ha ezen az úton, haladunk, akkor nagy dolgokra leszünk képesek. Szeretném megköszönni azoknak a szurkolóknak, akik mai is kilátogattak és mellettünk állnak, amikor a mélyponton vagyunk.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!