Összefoglaló 2020. február 25., kedd

HC Nové Zámky - DVTK Jegesmedvék 3-4

A Tipsport Liga középszakaszának második játéknapján hamar kétgólos hátrányba került a DVTK Jegesmedvék Érsekújváron. Ezt Kiss Patrik és Valchar góljaival sikerült ledolgozni, majd Stevuliak góljával ismét a hazaiaknál volt az előny. Remek karaktert mutatva innen is volt visszaút, Beauvillier és Szirányi góljaival sikerült megszerezni a három pontot és megelőzni a HK Nitra csapatát a tabellán.

HC Nové Zámky - DVTK Jegesmedvék 3-4


Az érsekújvári találkozó Fábry kiállításával indult, a két perces létszámfölény alatt pedig Valchar veszélyes lövése kerülte el a kaput. Két perce játszottak ismét egyenlő létszámban a csapatok, amikor egy támadóharmadban szerzett korongot Stevuliak lőtt Rajna kapujára, a kipattanót pedig Sille lőtte a hálóba (1-0). Szűk másfél perccel hasonló gólt szerzett a hazai csapat, Rogon lőtt be egy kipattanót (2-0). A gól után rögtön időt kért Glen Hanlon, hogy rendezze csapata sorait. Ez a húzás bevált, hiszen átvette az irányítást a piros mezben játszó diósgyőri csapat. A nyomás a 13. percben érett góllá, amikor Kevin Wehrs nagyszerű indítása után Kiss Patrik lépett ki a védők között és a felső sarokba lőtt (2-1). Ezt követően visszavette a kezdeményezést a hazai együttes, de újabb gól nem született.

A második játékrész egy kivédekezett emberhátránnyal indult, majd Vas János helyzetével folytatódott. Mezőnyjáték alakult ki a jégen, kevés igazán nagy helyzettel. A meccs felénél ismét emberhátrány következett, ezúttal Harrison ült a büntetőpadra. Ez alatt a két perc alatt Rajna három nagy bravúrt is bemutatott, így sikerült ezt a létszámhátrányt is átvészelni. A következő percekben próbálta felpörgetni a játékát a miskolci együttes, de a hazaiak stabilan védekeztek, majd Valchar kiállítása miatt ismét emberhátrányt kellett kivédekezni.

A záró harmad első perceiben két emberelőny is kihasználatlan maradt, de a harmadikból már sikerült megszerezni az egyenlítő találatot. Radim Valchar egy remek lövéssel a kapuba talált (2-2). Ezt követően némileg váratlanul ismét a hazaiaknál volt az előny, Stevuliak elhúzta a korongot Rajna előtt és a hálóba emelt (3-2). Erre is volt válasza Glen Hanlon csapatának, Francis Beauvillier emberelőnyből talált a kapuba a pálya széléről (3-3). Mindössze másfél perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor Szirányi a kékvonalról lőtt kapura, a remek takarásoknak köszönhetően a korong érintetlenül a hálóba jutott (3-4). Ezt követően a hazaiak időkéréssel és kapuslehozatallal próbálkoztak sikertelenül. A megszerzett három ponttal a DVTK Jegesmedvék megelőzte a tabellán a HK Nitra csapatát és feljött a rájátszást érő nyolcadik helyre.

Tipsport Liga

Középszakasz - alsóház - 2.forduló

2020. február 25. 18:30

HC Mikron Nové Zámky - DVTK Jegesmedvék 3-4 (2-1, 0-0, 1-3)

Érsekújvár, Zimny Stadion, 875 néző, játékvezetők: Vladimir Baluska, Patrik Purgat, Filip Crman, Juraj Konc

HC Mikron Nové Zámky: Pavlas (Víznikar) – Magovac, Hatala, Rogon, Bajtek, Obrdzálek, Fereta, Dritina, Andrisik, Sille, Stevuliak, Mikus, Pavuk, Jurik, Fábry, Mikula, Hain, Ondrusek, Holovic, Vezetőedző: 

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) Gőz, Vandane, Galanisz, Beach, Rodman - Szirányi, Wehrs, Beauvillier, Vas, Valchar - Ross, Kiss D., Harrison, Ritó, Magosi, Láda, Vojtkó, Páterka, Kiss P. Vezetőedző: Glen Hanlon

1-0 05:15 Sille (Stevuliak, Andrisik)
2-0 06:30 Rogon (Hain, Obrdzálek)
2-1 12:20 Kiss P (Wehrs, Beach)
2-2 48:11 Valchar (Magosi, Beauvillier)
3-2 50:36 Stevuliak
3-3 51:28 Beauvillier (Valchar, Beach)
3-4 58:18 Szirányi (Galanisz)

Statisztika

Lövés 31-25
Védés 21 (84.00 %) : 28 (90.32 %)
Büntetés percek 12-10
Buli elhozatal 23/60 (38.33 %) : 28/60 (46.67 %)

Értékelés 

Strenk Hunor: A hosszú buszút után lassan kezdtük a találkozót. Az emberelőnyeink sem működtek megfelelően, de kis változtatásokkal sikerült ezeken javítani. Ki kell emelnem, hogy a csapat remek karaktert mutatott, hátrányban sem adták fel a küzdelmet és az utolsó percekig harcoltak a pontokért. Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat a folytatásban erre a karakterre lesz szükségünk.