Összefoglaló 2020. október 18., vasárnap

Szekszárd - Aluinvent DVTK 67-57

A Női kosárlabda NB I. A-csoport 5. fordulójában a Szekszárd csapatához látogatott az Aluinvent DVTK. A vezetőedzője nélkül, Völgyi Péter szakmai igazgató irányításával játszó piros-fehérek bár derekasan küzdöttek, de a sokkal szélesebb rotációt alkalmazó hazaiak végül tízpontos, 67-57-es győzelmet arattak a rangadónak beillő mérkőzésen.

Szekszárd - Aluinvent DVTK 67-57


Ahogy arról honlapunk korábban beszámolt, Földi Attila vezetőedző pénteki COVID-tesztje pozitív eredményt hozott. Így a mai mérkőzésen Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója irányítja a csapatot a kispadról. 

Kissé idegesen kezdtek a csapatok, bő másfél percig kellett várni az első pontokra, amikor Kányási köszönt be egy remek hármassal. Ez önbizalmat kölcsönzött neki és az egész csapatnak, hiszen a következő vendégakció végén szintén Veronika betörése hozott két pontot, majd Kiss Angelika is bedobta a büntetőit. Ezek után nem csoda, hogy a hazaiak időt is kértek (0-7). Ugyan Medgyessy újabb két büntetőjét jegyezhettük fel, de a Szekszárd egyértelműen más sebességben kezdett el játszani, és Goree vezérletével néhány perc alatt megfordította a mérkőzés állását (12-11). Völgyi Péter időkérése után Pusztai Petra nem hibázott a büntetővonalról, ahogy Škorić sem a másik oldalon. A folytatásban felváltva vezettek a capatok, Pusztai szép palánkos kosarával a DVTK fordult előnnyel a negyed hajrájára (16-17). A játékrész utolsó percében Kiss gyönyörű centergóljára McCall válaszolt (19-19).

Három szekszárdi ponttal kezdődött a második negyed, Pusztai egy büntetővel igyekezett ezt a lendületet megtörni, majd nem sokkal később ugyanő talált be az ellenfél gyűrűjébe az alapvonal közeléből (22-22). Innen ötpontos előnyt kovácsolt magának a hazai együttes a negyed felére, Vitola büntetői nagyon kellettek (29-24). McCall egy duplával tetézte a vendégek gondját, Kiss Angi középtávolija tartotta a lelket a piros mezesekben, majd Studer volt eredményes (33-26). Három perc volt még hátra a szünetig, Kiss remekelt, előbb szépen védekezett Goree-n, aztán remek tempót hintett a másik oldalon. A maradék időben buta, ki nem kényszerített hibáinak köszönhetően nem tudta tartani a lépést a DVTK a vendéglátójával, így a félidőben kényelmes hazai előnyt mutatott az eredményjelző (37-29).

A Szekszárd kezdte jobban a második félidőt, három perc alatt hat pontot termeltek a játékosai, a diósgyőriek meglehetősen hitehagyottnak tűntek (43-29). Sajnos a tendencia nem változott, a negyed derekánál Medgyessy 2+1-ese jelentette a vendégcsapat életjelét (47-32). McCall két büntetőjére Mokango válaszolt, ez volt a kongói centerünk első kosara a mérkőzésen. Theodoreán palánkos hármasa ugrasztotta talpra a hazai drukkereket, majd Mokango és ismét McCall célzott pontosan (54-36). A folytatásban Aho Nina is feliratkozott a pontszerzők közé egy szép hárompontossal, majd ismét Kiss védekezett hatékonyan McCall ellen. Vitola szép középtávolija jelezte, hogy kissé magára talált az Aluinvent DVTK, Djokics edző igyekezett megállítani ezt egy időkéréssel (54-41). A negyed végét jelző dudaszóig Vitola dobása kimaradt, McCall viszont nem hibázott (56-41).

Az utolsó felvonás ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. Hibák és kihagyott dobások jellemezték a piros-fehérek játékát, szerencsére ekkor a hazaiak sem voltak túl koncentráltak (58-45). A vendégek legjobbjának, Kissnek a keze sült el, és Kányási is betalált, a hazai csapat büntetőkkel tartotta a biztonságos távolságot (62-49). A DVTK egyre inkább magára talált, és Megyó duplájával, illetve Mokango triplájával tízen belülre jöttek a piros mezesek (62-54). A hazaiak időkérése után jó ideig nem esett több kosár, ami a házigazdák malmára hajtotta a vizet. Fél perccel a mérkőzés vége előtt Studer hármasa zárta le végleg a meccset, majd Goree duplája után Mokango egy újabb hármassal kozmetikázta a vereséget (67-57).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 5. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd - Aluinvent DVTK 67-57 (19-19, 18-10, 19-12, 11-16)

Szekszárd, Városi Sportcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Kapitány Gellért, Minár László, Tóth Cecília.
Szekszárd: Studer 10/6, Miklós 3/3, Škorić 8, Krnjics 4, Goree 16/3. Csere: McCall 21, Zele, Theodoreán 3/3, Szabó F. 2, Holcz, Bálint. Edző: Djokics Zseljko.
DVTK: Medgyessy 7, Kányási 9/3, Vitola 5, Kiss A.14, Mokango 10/6. Csere: Pusztai 7, Aho 5/3, Vukov, Tóth F. Vezetőedző: Földi Attila. 
.

Edzői értékelések

Völgyi Péter: - Nagyon sok támadó lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek, akik emellett számos eladott labdánkból szereztek könnyū kosarakat. A kapott pontok számával elégedett lehetek, a támadásaink akadoztak. Több extra teljesítménnyel szorosabb lehetett volna a meccs.

Az Aluinvent DVTK legközelebb hazai környezetben lép pályára. A PINKK elleni mérkőzés október 21-én szerdán 18:30-kor kezdődik a Generali Arénában.