Összefoglaló 2020. október 21., szerda

Aluinvent DVTK - PINKK 90-73

Harmadik győzelmét is megszerezte az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapata a Generali Arénában szerdán este. A piros-fehérek a beteg Mokango és Földi Attila vezetőedző nélkül is esélyeshez méltóan 90-73-as győzelmet arattak a PINKK együttese felett.

Aluinvent DVTK - PINKK 90-73


A beteg Mokango keretbe sem került, így nélküle kellett megvívnia a PINKK elleni találkozót az Aluinvent DVTK együttesének, amelyet ezúttal is Völgyi Péter irányított. Mindkét csapat sok hibával kezdte a meccset, majdnem két percet kellett várni az első pontokra, mikor Vitola köszönt be közelről, de fél perc múlva már a baranyaiaknál volt az előny Vári hármasa után. A hazaiaktól újfent Vitola célzott pontosan, a tábla azonban pécsi vezetést mutatott (4-8). A negyed felénél a lett centerünk villant újra, az ő 2+1-esével és Megyó hármasával újra hazaiaknál volt az előny, és mivel Kristine továbbra is ellenállhatatlannak bizonyult, kicsit megnyugodhattak a diósgyőri szimpatizánsok (14-10). A játékrész hajrájában kiszakadt a gólzsák, és ebből az adok-kapokból kétségkívül a vendégek jöttek ki jobban, így a piros-fehérek előnye egy pontra olvadt (22-21).

Földi Attila távollétében Völgyi Péterre hárult a feladat, hogy a kis szünetben felrázza a csapatot. Ez úgy tűnt, sikerült is, hiszen Medgyessy Dóra vezérletével, Vukov Szonja remek hármasával és Kiss Angelika szép középtávolijával a diósgyőriek időkérésbe hajszolták ellenfelüket, akik közül Šarauskaitė igyekezett tartani a lépést a hazaiakkal (33-24). Vanja Miljković vezetőedző szavai hatottak, Szűcs Lilla zúdított be egy hármast, a másik oldalon viszont Medgyessy Dóra varázsolta be a labdát a gyűrűbe a palánk segítségével, majd Vukov szerzett könnyű kosarat, így lett tíz pontos a különbség. A szívósan küzdő vendégcsapat nem tört meg, és Vorpahl találata után Völgyi Péter is időt kért (39-33). A játék Pusztai négy pontjával folytatódott, Demeter kettesére pedig Vitola reagált egy büntetővel, majd egy bátor betörésből szerzett duplával (46-35). A félidő végjátékában a remek napot kifogó Vitola alakította ki a tízpontos differenciát (50-40).

Jól jött ki a DVTK az öltözőből, Medgyessy Dóra vágott be két perc alatt öt pont, miközben a védekezés rendben volt. Büntetőkkel még növelni is tudta az előnyét a hazai csapat, a fekete mezesek közül csak Szűcs volt képes akcióból betalálni (59-44). A diósgyőriek egyre inkább fölénybe kerültek, Vukov második triplájával és Kiss büntetőivel húsz pont fölé duzzadt a két csapat közti különbség (66-45). A negyed hajrájában Frindt Niki is megkapta a játéklehetőséget, így Ahoval, Kányásival, Kiss Angival és Tóth Frankával egy fiatal sor vette fel a küzdelmet a PINKK csapatával és nem is vallottak szégyent. Sőt, egy szemet gyönyörködtető akció végén Kiss alakította ki a negyed végeredményét (72-51).

A záró negyedben három perc alatt nem változott a különbség, a hazaiaknál Kiss 2+1-ese után Vitola ért el könnyű kosarat (77-56). A következő periódusban azonban kicsit belealudt a nagy vezetésbe a hazai együttes, és ezt kihasználta a pécsi csapat, amely egy huszáros 8-0-s rohanással időkérésre késztette Völgyi Pétert. Vári két büntetőjével tovább csalta a távolságot, Kányási hármasa éppen a legjobbkor hullott a vendégek gyűrűjébe (80-66). Miután Pusztai sarokból elengedett tempója, valamint Kiss ziccere is bement, kisimultak a diósgyőri ráncok, önfeledten énekeltek a hazai csapat lelkes ultrái. A hajrában Bacsó Zsófiának és Vég-Dudás Annának is bizalmat szavazott Völgyi Péter. A győztes csapat kiléte eldőlt, már csak a győzelem mértéke volt kérdéses, ami végül 17 pont lett, esélyeshez méltó játékkal győzött az Aluinvent DVTK (90-73).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 6. forduló

Aluinvent DVTK - PINKK Pécsi 424 NKK 90-73 (22-21, 28-19, 22-11, 18-20)

Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Csabai-Kakötő Brigitta, Varga-Záray Katalin.
DVTK: Medgyessy 16/9, Aho 2, Vukov 8/6, Kiss A. 20, Vitola 22. Csere: Pusztai 14, Kányási 6/3, Tóth F. 2, Frindt, Bacsó, Vég-Dudás. Vezetőedző: Földi Attila.
PINKK: Vorpahl 15/6, Vári 11/3, Szűcs L. 11/3, Demeter 10, Šarauskaitė 15. Csere: Horváth Z., Jáhni, Zubac 9/6, Tenyér 2, Kovács, Pucz. Vezetőedző: Vanja Miljković.

Edzői értékelések

Völgyi Péter: - Egy negyedben védekeztünk jól, a harmadikban. Ezt kellene hosszabb időszakra kitolni. Akadozott a támadójátékunk, amikor azonban belelendültünk, csináltunk szép dolgokat. A dobott pontok száma rendben van, a kapottaké viszont sok. Ha sikeresek akarunk lenni jövő szerdán, ennyi hibát nem szabad elkövetnünk.

Vanja Miljković: - Alapvető hibákat követtünk el, sok büntetőt hagytunk ki, illetve a tizenkilenc eladott labdánkat is megbüntette a hazai csapat. Meg kell néznünk ennek a mérkőzésnek a felvételét, és fel kell készülnünk a Csata ellen.

Az Aluinvent DVTK legközelebb idegenben lép pályára. Az Izmit elleni Euroliga-selejtező mérkőzés október 28-án szerdán 16 órakor kezdődik Törökországban.