Összefoglaló 2020. november 4., szerda

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 63-113

A Női kosárlabda NB I. A-csoport 11. fordulójából előrehozott mérkőzés kapcsán Zalaegerszegre látogatott az Aluinvent DVTK. A kispadra visszatérő Földi Attila vezetőedző irányításával magabiztos, ötvenpontos különbséggel 113-63-ra győztek a piros-fehérek az idén szerényebb célokért küzdő ZTE gárdája ellen.

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 63-113


Nagyon jól kezdte a találkozót a magas szerkezettel felálló Aluinvent DVTK, hiszen Medgyessy Dórának mindössze 10 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy bezúdítson egy hármast, majd a következő akcióból Mokango is jól célzott. Dzombeta öt pontjával kisvártatva egyenlített a ZTE, de ekkor volt utoljára egyenlő az állás. Medgyessy és Mokango újabb jó dobásai után Vitola is beköszönt (5-11). A folytatásban sem változott a mérkőzés képe, és Kiss Angelika vezérletével tovább nőtt a vendégek előnye. Az ex-diósgyőri Szabó Petra a 6. perc végén törte meg csapata gólcsendjét egy középtávolival (7-19). Az első negyed hajrájában sem a védekezés dominált, szépen termeltek a játékosok, de főleg a vendégek. A DVTK-ból Pusztai egy hármassal, Kányási egy duplával jelentkezett, míg a hazaiak részéről sokáig úgy tűnt, csak Dzombeta és Szabó képes a gyűrűbe találni, amikor Mányoky is bedobta a büntetőit (16-33).

A második felvonás első perceiben Aho Nina kapta el a fonalat, közelről és távolról is pontos volt, illetve Vukov Szonja volt még eredményes. A zalaiakban változatlanul a Dzombeta-Szabó páros tartotta a lelket (22-40). A tetemes előny lehetőséget teremtett arra, hogy a mérkőzés már ezen korai szakaszában pályára küldje edzője Frindt Nikit, aki rögtön egy duplával hálálta meg a bizalmat. Vitola és Pusztai jeleskedett a vendégek részéről, a bosnyák válogatott Miljana Dzombeta pedig hárompontosokkal operált, ennek köszönhetően ennek a negyednek az első fele kiegyenlítettebb játékot hozott (28-48). A következő percekben Tóth Franka egy akciógóllal és két büntetővel növelte csapata előnyét, és ez meghozta a fiatalok dobókedvét. A nagyszünetig még Kányási és Aho talált be a piros mezesektől, a ZTE-ből pedig Úr Boglárka (32-59).

A második félidő elején megint csak 10 másodperc kellett a DVTK-nak, hogy kosarat szerezzen, Mokango tette a dolgát, de a túloldalon Szabó Petra válaszolt, majd Vitola jelentkezett egy 2+1-es akcióval. Miután Aho villant egyet, Dzombeta és Mányoky révén kapaszkodott a ZTE, így egyelőre nem nőtt tovább a félidei különbség (39-66). Földi Attila vezetőedző egy időkérést eszközölt és ez meg is tette a hatását, és Medgyessy kosarával az Aluinvent DVTK harminc pontosra növelte előnyét, a hazaiaknál Kulcsár szórt egy hármast ebben a periódusban (42-72). Nem sokkal később a hazaiak edzője, Ambrus Péter állíttatta meg a játékot egy timeout erejéig, ezzel próbálta megtörni a diósgyőriek remek, 69%-os dobóteljesítményét. Ez nem igazán sikerült, a DVTK-nál a fiatalok mutatták meg ekkor, nem véletlenül pattogtatnak Diósgyőrben, így jött az újabb hazai időkérés (48-81). A negyedből hátralévő másfél percben Kiss Angelika bizonyult megállíthatatlannak, két palánk alólija közt tőle szokatlan módon egy triplát is bevágott az ellenfél gyűrűjébe (52-89).

Tóth Franka és Mokango kezdték a záró etap pontgyártását, a hazaiaktól Mányoky szórt egy hármast, majd Szabó Petra lendült bele újfent. Vég-Dudás Anna és Bacsó Zsófia is megkapták a játékperceiket, utóbbi duplájával már csak egy pontra volt az Aluinvent DVTK a bűvös 100 ponttól, Pusztai Petra tempója után már eggyel fölötte (63-101). Az elfáradó hazai csapat ellen már csak a diósgyőri győzelem mértéke volt kérdéses, végül Vukov Szonja büntetőivel alakult ki a végeredmény, rég látott nagy különbségű győzelmet aratott az Aluinvent DVTK együttese (63-113).


Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 11. forduló

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 63-113 (16-33, 16-26, 20-30, 11-24)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Nagy Viktor, Major Ádám, Németh Patrik.
ZTE: Dzombeta 23/9, Mányoky 11/3, Horváth Fru. 2, Kulcsár 5/3, Szabó 18. Csere: Úr 2, Horváth Fa. 2, Szabó K. Vezetőedző: Ambrus Péter.
DVTK: Medgyessy 15/6, Kányási 8, Vitola 13, Kiss A. 21/3, Mokango 12. Csere: Aho 11/3, Pusztai 11/3, Vukov 4, Frindt 2, Tóth F. 10, Bacsó 6, Vég-Dudás. Vezetőedző: Földi Attila. 


Edzői értékelés

Földi Attila: - Semmi olyan nem történt a mérkőzésen, ami különösebb meglepetést jelentett volna. Sajnos még mindig csak periódusokra tudjuk azt nyújtani, amit szeretnénk. Továbbra is az összeszokás fázisában vagyunk, ezzel együtt megcsináltuk azt, amiért jöttünk. Gratulálok a lányoknak.