Összefoglaló 2020. november 7., szombat

DVTK - Békéscsaba 0:3

A pályaválasztói jog felcserélésének köszönhetően az Extraliga alapszakaszának 13. fordulójában az elmúlt évek legsikeresebb magyar együttesét, a Békéscsabát fogadta a DVTK női röplabda csapata. A szezon talán legjobb játékát produkálták Toma Sándor lányai, a papírformának megfelelően azonban a viharsarkiak megérdemelten győztek 3:0 arányban Generali Arénában.

DVTK - Békéscsaba 0:3


Női Röplabda Extraliga, alapszakasz 13. forduló

DVTK -  Swietelsky-Békéscsabai RSE  0:3 (-16, -16, -11)

Miskolc, Generali Aréna, 200 néző. Játékvezető: Halász Enikő, Szabó Péter.
DVTK: Sitku 3, Kovács E. 9, Kiss E. 3, Beddingfield 8, Horton 1, Szajkó 4. Csere: Bertók, Dömsödi (liberó), Kundrák 2, Egri 2, Mészáros, Tóth R.. Szakmai igazgató: Toma Sándor.
Békéscsaba: Vander Weide 18, Pekárik 3, Drpa 15, Glemboczki 11, Grudina 9, Kosekova. Csere: Kertész (liberó), Molcsányi 2, Cicić, Váry. Vezetőedző: Tóth Gábor.


A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.


Edzői értékelések

Toma Sándor: - Sokáig jól tartottuk magunkat az első szettben, aztán kissé elbizonytalanodtunk, illetve az ellenfelünknél rendre akadt olyan játékos, aki hozni tudta a pontokat. Összességében az erős ellenfelek ellen vívott mérkőzéseink közül talán a main voltunk a legösszeszedettebbek. Gratulálok a Bekescsaban a győzelemhez, a szurkolóinknak pedig azt, hogy a kritikus helyzetekben is mellénk álltak, köszönjük a biztatásukat. 

Tóth Gábor: - Ma azoknak a  fiatal játékosoknak is lehetőséget tudtam biztosítani, akik az edzésmunkájukkal megérdemelték ezt. Nagyon motiváltan érkeztünk ide, és örülök annak, hogy sikerült megszerezni a három pontot.


A DVTK legközelebb november 11-én szerdán lép pályára hazai környezetben. A Vasas Óbuda elleni találkozó 19.30-kor kezdődik a Generali Arénában.