Összefoglaló 2020. november 25., szerda

Aluinvent DVTK - ZTE 90-57

A Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 22. fordulójából előrehozott találkozón a sereghajtó Zalaegerszeg gárdáját fogadta az Aluinvent DVTK. Földi Attila lányai a beteg Pusztai Petra és a távozó Kristine Vitola nélkül is végig kézben tartották a mérkőzést, és felszabadult játékkal 90-57-re győzték le a ZTE csapatát.

Aluinvent DVTK - ZTE 90-57


A híres Fenerbahçe együtteséhez igazoló lett Kristine Vitola távozásával megüresedett egy hely a meccsre nevezhető keretben, így a Bacsó Zsófiához hasonlóan Ózdról induló Oláh Fruzsina ülhetett le a kispadra. Az érvényes kormányrendelet szerint a mérkőzés nem látogatható, azonban szurkolóinknak némi kárpótlást jelenthet, hogy a Miskolc Városi Televízió csütörtökön felvételről műsorra tűzi az összecsapást.

Jól kapta el a rajtot a magas szerkezettel kezdő Aluinvent DVTK, hiszen alig egy perc elteltével Mokango és Kiss centergóljaival magához ragadta a vezetést. Remekül elkapták a ritmust a piros-fehérek, akik elsősorban a palánk alatti dominanciájuknak köszönhetően folyamatosan növelni tudták előnyüket, miközben az ellenféltől csak Szabó Petra tudott betalálni (10-2). A korábban négy szezont is Diósgyőrben lehúzó erőcsatár vezérletével a negyed közepéhez közelítve magára talált a ZTE és két pontra felzárkózott, de aztán Mokango és Kányási dobásai után helyre állt a világ rendje (14-8). A vendégek időkérése rövidtávon hatásosnak bizonyult, ezt jelezte Dzombeta hárompontosa, azonban a folytatásban újra a diósgyőriek domináltak és Aho Nina 2+1-esével már tíz pont fölé duzzadt a különbség (24-13). A játékrész hajrájában Mokango kért cserét, miután megsérült a bokája. Szabó P. közelijére Tóth Franka reagált a büntetővonalról (26-15). 

Az első negyed elején a centerek iparkodtak, ezúttal a fiatalok csipkedték magukat, és sorrendben Tóth Franka, Aho és Kányási kosaraival egy perc alatt időkérésre késztették Ambrus Pétert (32-15). Ha egy üzlet beindul alapon Frindt Niki is bevágott egy hármast, igaz, erre Mányoky hasonlóval válaszolt. Sasa Mokango folytatni tudta a játékot, a 14. percben visszatért a pályára, és ha már így történt, két gyors találattal le is tette a névjegyét, majd Dzombeta és Kiss gyors kosárváltását jegyezhettük fel (41-20). A folytatás aztán kiegyenlítettebb játékot hozott, Bacsó Zsófi után Vég-Dudás Anna is megkapta a lehetőséget Földi Attilától. A 19. perc elején esett Tóth Fruzsina-dupla után már nem találtak a gyűrűbe a csapatok. Magabiztos diósgyőri előnyt mutatott az eredményjelző a szünetben (48-29).

A fordulás után nagyon bekezdtek a csapatok és két perc leforgása alatt testvériesen hat-hat egységet tettek hozzá az addigi pontjaikhoz. A mérkőzésnek ezen periódusában a DVTK-ból Tóth Frankát kell kiemelni, aki egymás után háromszor talált be. A ZTE Kulcsár és Mányoky tripláival igyekezett tartani a lépést, sőt, kicsit faragott is a hátrányából (58-43). Mányoky duplája már Földi Attilának is sok volt, a hazai vezetőedző egy időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat. Hogy ez mennyire jó ötletnek bizonyult, azt a játékosai 8-0-ás rohama bizonyította, így nem csoda, hogy kisvártatva a kék mezesek állíttatták meg az órát (66-45). Hiába, ez a fegyver ezúttal nem segített, hiszen Tóth és Vukov dupláira nem érkezett válasz a zalaiaktól (72-45).

 

Dzombeta triplájával indult a záró felvonás, amire Aho reagált ugyanebben a műfajban. Az ellen támadásból Szabó volt eredményes, aztán Kiss villant középtávolról, majd újra Dzombeta és újra a hárompontos vonalon túlról (77-53). A negyed feléig már csak Kányási Veronika célzott pontosan. A folytatásban megállíthatatlannak tűnt az Aluinvent DVTK, játékosai egyre-másra termelték a pontokat, miközben a ZTE lefagyott. A debütáló Oláh Fruzsina is megszerezte első pontját a felnőttek között, egy büntivel ő is feliratkozott a pontszerzők közé (88-53). A hajrában a nagyszerű napot kifogó Tóth Franka szerezte a hazai csapat utolsó dupláját, míg a túloldalon Dzombeta kozmetikázta az eredményt (90-57).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 22. forduló

Aluinvent DVTK - ZTE NKK 90-57 (26-15, 22-14, 24-16, 18-12)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Pozsonyi László, Fodor Attila, Balogh Gyula.
DVTK: Medgyessy 9/3, Kányási 12, Vukov 6, Kiss A. 14, Mokango 14. Csere: Tóth F. 21, Aho 10/3, Frindt 3/3, Bacsó, Vég-Dudás, Oláh 1. Vezetőedző: Földi Attila.
ZTE: Dzombeta 20/9, Mányoky 8/6, Horváth Fru. 8, Kulcsár 7/3, Szabó P. 14. Csere: Úr, Horváth Fa., Szabó K., Németh, Dömötör. Vezetőedző: Ambrus Péter. 


Edzői értékelés

Földi Attila: - A győzelmen kívül sok minden másnak nem tudok örülni. Fel kell fognunk, hogy ez később nem lesz elég. Sokkal többet kell tennünk, ha olyan mérkőzéseket akarunk megnyerni, mint amilyenek előttünk állnak. Muszáj összeszedni magunkat és kicsit jobban harcolni, mert jelenleg csak várjuk a sült galambot. Van ebben a csapatban potenciál, de sokkal több munka, koncentráció és harc kell, hogy ez kijöjjön.