Beharangozó 2020. október 28., szerda

"Tavasszal is szeretnénk kupameccset játszani"

Feczkó Tamás a DVTK továbbjutását várja a Békéscsaba elleni MOL Magyar Kupa-mérkőzésen, amit csütörtök 16 órától játszanak a csapatok (tv: M4 Sport, online stream: m4sport.hu). A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

"Tavasszal is szeretnénk kupameccset játszani"


Vasárnap magabiztos és jó játékkal győzött a DVTK, megkönnyítette ez a felkészülést a csütörtöki mérkőzésre? - tettük fel az első kérdést Feczkó Tamás vezetőedzőnek.

- Minden győzelem jót tesz a csapatnak, a PAFC elleni sikernek is éreztem a hatását az öltözőben, hiszen egy negatív sorozatot zártunk le - válaszolt Feczkó Tamás. - De tudjuk, hogy még ennél is több van a csapatban, amit Békéscsabán is be fogjuk bizonyítani. 

A Békéscsaba jelenleg a Merkantil Bank Liga 4. helyén áll 13 meccsen szerzett 23 ponttal (6 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség, 19-14-es gólkülönbség). A MOL Magyar Kupa 7. fordulójában pedig Vácott győztek 4-1-re (gólszerzők: Gránicz Patrik /2/, Máris Dominik, Szabó Péter).

- A Békéscsaba a bajnokságban bizonyította, hogy feljutásra esélyes csapat, akik szervezett játékot mutatnak be, és a keretben több egykori élvonalbeli játékos is található (A Békéscsaba 1912 Előre kerete itt böngészhető - a szerk).  

Az elmúlt hétvégén hazai pályán szenvedtek 3-0-ás vereséget, és a hivatalos honlapjukon megjelent információk szerint többen is pozitív PCR teszt miatt nem léphetnek pályára. 

- Én nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a legerősebb felállású Békéscsaba ellen készülünk - reagált a sportszakember -, és majd egy órával a mérkőzés előtt meglátjuk, kik szerepelnek ellenfelünk kezdőcsapatában. Sokkal több értelme van magunkkal foglalkozni, a begyakorolt taktikai elemeket szeretném csütörtökön is viszontlátni a pályán. Csak a továbbjutás lebeg a szemünk előtt, de nem azért, mert egy másodosztályú csapattal találkozunk, hanem azért, mert tavasszal is szeretnénk kupameccset játszani. 

A kupamérkőzéseken lehetőség nyílik rotálni a csapatot. 

- Egy olyan sorozat második mérkőzése következik szerdán, amikor 13 nap alatt négyszer lép pályára a csapat - hívta fel a figyelmet Feczkó Tamás. - Sérülés miatt mindenképpen változtatni kell a legutóbbi kezdőcsapaton, de ezen kívül is lehetőséget kapnak olyanok, akik az elmúlt időszakban jól dolgoztak, de kevesebb percet kaptak. A nagyon jó formában lévő Molnár Gábor sérülés miatt még mindig nem edzhet a csapattal, hiába várjuk nagyon a visszatérését, és a vasárnap sérülés miatt lecserélt Hysen Memolla sem tart a csapattal Békéscsabára, valamint Vági András sem áll rendelkezésre.

A versenykiírás szerint amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét csapat azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, akkor a 11-es rúgások döntenek. Gyakorolták a labdarúgók- a büntetőket? - zártuk a kérdések sorát.

- Az edzések többségének a végén a játékosok lehetőséget kapnak az egyéni gyakorlásra, ki a keresztpasszait tökéletesíti ilyenkor, ki pedig a szabadrúgásokat, büntetőket gyakorolja. Kedden is így történt.

A találkozót Szilágyi Sándor vezeti, segítői Varga Gábor és Szilágyi Norbert lesznek. A tartalék játékvezető feladatát Sándor Csaba látja el.

MOL Magyar Kupa 2020/2021

7. forduló

2020. október 29., csütörtök
16:00 Békéscsaba - DVTK

6. forduló

2020. szeptember 19., szombat
15:00 Vác FC Békéscsaba 1-4 (1-3)

2020. október 7., szerda
14:00 Balassagyarmat - DVTK 0-2 (0-1)