Beharangozó 2023. július 31., hétfő

"Fantasztikus ilyen atmoszférában játszani"

A 2000-es születésű nigériai balhátvéd, Bitok Stephen a Puskás Akadémia ellen debütált tétmérkőzésen a DVTK-ban, és nem csak a védőfeladatát látta el, hanem rendre csatlakozott a támadásokhoz, ha tehette, célba vette az ellenfél kapuját is.

"Fantasztikus ilyen atmoszférában játszani"


A DVTK vereséggel kezdte az OTP Bank Liga 2023/2024-es idényét, miután a Puskás Akadémia korai gólját nem sikerült kiegyenlíteni.

- Véleményem szerint nagyon jó mérkőzést játszottunk egy kiváló ellenféllel szemben - mondta Bitok Stephen. - A szombati találkozó arra is alkalmas volt, hogy felmérjük, hol járunk, és azt láthattuk, hogy sokat fejlődött a csapat az elmúlt hetekben. Ugyan korán hátrányba kerültünk, ennek ellenére továbbra is a saját stílusunkban játszottuk, tobb mutatóban az ellenfél fölé nőttünk, ám sajnos veszítettünk. 

A mérkőzést az ellenfél kezdte jobban, de a félidő második részében a DVTK átvette az irányítást. 

- Valóban nem kezdtük jól a találkozót - idézte fel. - Az ivószünetetben kaptunk egy kis plusz motivációt, valamint a vezetőedző és stáb megosztotta velünk a meglátásait arról, hogy mit kell változtatni a játékunkban, és ezeket a tanácsokat követve a folytatásban sokkal jobbak lettünk.

A DVTK több ígéretes támadást vezetett, több helyzetet is kialakított, ám ezek közül egy sem nevezhető ziccernek.

- Az utolsó passz kulcsfontosságú a támadásbefejezéseknél, ám ezeket rendre elhibáztuk. A mezőnyben szépen járt a labda, jól építettük fel a támadásokat, ám a támadóharmadban sokkal pontosabbnak kell lenni. Idővel sokkal jobbak leszünk ezen a téren is, de azt is hozzáteszem, hogy a Puskás Akadémia ellen többször balszerencsések voltunk az ellenfél 16-osának környékén. Bízom benne, hogy legközelebb ezen a téren is jobbak leszünk. 

Bitok Stephen ezúttal mutatkozott be tétmérkőzésen a DVTK első csapatában, és nem csak a védőfeladatát látta el, hanem rendre csatlakozott a támadásokhoz, kétszer célba vette az ellenfél kapuját is.

- Balhátvédként ebben a játékrendszerben lehetőségem nyílik a támadások segítésére. Idővel egyre jobban megértjük egymást a társakkal, megismerjük egymás mozgását, így jobban tudjuk, hová érdemes passzolni. Kétszer is lövőhelyzetbe kerültem, de el kell ismerni, egyik sem lett jó lövés, igyekszem legközelebb kaput találni.

Összesen 7579 néző látogatott ki a DVTK Stadionba, akik fantasztikus hangulatot teremtettek. 

- Nagyon tetszett a hangulat, számomra a szurkolók jelentenek mindent - árulta el. - Igazán meglepett, hogy ennyien kijöttek a meccsre, de örültem neki, mert játékosként extra energiát ad, amikor ilyen szépen megteltek a lelátók. Fantasztikus ilyen atmoszférában játszani, és bízom benne, hogy a folytatásban hasonló körülmények között léphetünk pályára, mert az biztosan hatalmas előnyt jelent számunkra az ellenfelekkel szemben.

A következő fordulóban borsodi rangadó következik, Mezőkövesden játszik a DVTK szombaton 17:45-től.

- Egyértelműen győzelmet várok a mérkőzéstől! Vereséggel kezdtük a bajnokságot, így még fontosabb, hogy nyerni tudjunk a következő fordulóban. Úgy kell készülni, hogy nem csak a meccsre, hanem a győzelemre koncentrálunk. Hiszek benne, hogy három ponttal térünk haza - zárta Bitok Stephen.