Beharangozó 2023. december 2., szombat

Aho Nina: A sikert nem adják ingyen

Aho Nina volt a meccs embere a Fenerbahçe ellen. Az Euroliga-címvédő törökökkel szemben a DVTK Hun-Therm irányítója tizenhét pontot szerzett, emellé négy lepattanó, két labdaszerzés és két assziszt is társult. A csapat vasárnap már a Győr ellen játszik hazai bajnoki rangadót 17 óra 30 perctől a DVTK Arénában. A meccs előtt kérdeztük Aho Ninát.

Aho Nina: A sikert nem adják ingyen

- Az Euroliga legutóbbi győztese ellen nem sikerült a bravúr, ettől függetlenül aki kilátogatott a meccsre, igazi sportélménnyel gazdagodott. 
- A szerdai nap nyilván nem úgy alakult, ahogy szerettük volna - tekintett vissza Aho Nina. - Ugyanakkor a Fener elleni találkozót a végeredménytől függetlenül mindenki kimaxolta. Nagyon értékes meccset játszottunk, amiből rengeteget tudunk tanulni. Keseregni azonban nem szabad, hiszen vasárnap újabb fontos feladtunk lesz. Most már csak és kizárólag a Győr elleni hazai rangadóra figyelünk. 

- A Fener ellen lehetett volna szorosabb?
- Persze, ha jobban koncentrálunk. Ebből a szempontból voltak jó periódusok, de a meccs negyven percig tart. Ezt kell a lehető legtovább nyújtani. A szezon eleje óta ezen dolguzunk, szerintem jó úton járunk. Az biztos, hogy ilyen csapat ellen nem férnek bele a hibák, és adott esetben gyorsabban kell reagálnunk a változtatásokra. 

- Amikor tíz pont fölé nőtt a különbség, a DVTK-Hun-Therm akkor is ment előre. 
- Ilyen csapat vagyunk. Küzdünk, harcolunk az utolsó pillanatig, de ilyen szurkolótábor előtt nem is lehet másképp. Ebben a megközelítésben az eredmény nem számít, tesszük a dolgunkat, még az utolsó dudaszót meg nem halljuk.

- Az Euroligában ugyan már nem, az NB I.-ben viszont még veretlen a csapat. Így is maradhat a Győr elleni rangadó után?
- Ezzel a tervvel megyünk fel a pályára, más célunk nem is lehet. Az biztos, hogy az újabb sikert nem adják ingyen, rendkívül kemény mérkőzésre számítok a Győr ellen. Bízom benne, hogy a DVTK focimeccséről a szurkolók nagy számban jönnek át biztatni minket, és olyan hangulatot teremtenek majd, mint szerdán. Ez ugyanis valóban plusz energiát ad a számunkra.