Beharangozó 2020. október 31., szombat

Feczkó Tamás: Csak harcos játékkal tudunk győzni

Két győzelemmel a háta mögött utazik Kisvárdára a DVTK. A találkozó előtt Feczkó Tamás vezetőedző elmondta, csak harcos játékkal tud győzni a DVTK.

Feczkó Tamás: Csak harcos játékkal tudunk győzni


Egymás után két tétmérkőzést nyert meg a DVTK, ráadásul sem a PAFC ellen, sem Békéscsabán nem kapott gólt a csapat. Az pedig csak hab a tortán, hogy a 3 pontot és a továbbjutást is 3 találattal sikerült megszerezni/kivívni. 

- Sokat gyakoroltuk a védekezést, mert ezen az őszön túl sok középkezdést végeztünk el, de megtérült a rengeteg befektetett energia azzal, hogy 180 perce nem kaptunk gólt - mondta Feczkó Tamás. - Az pedig még örömtelibb, hogy a bajnokin jó százalékban értékesítettük a helyzeteinket, a kupameccsen pedig a betömörülő ellenféllel szemben is több helyzetet tudtunk kialakítani, amiből hármat gólra is váltottunk. 

Hosszú idő után a PAFC ellen a DVTK szerezte meg a vezetést, amit a lefújásig sikerült megőrizni. Ezúttal is sok múlhat az első gólon? - kérdeztük.

- Előnyben mindig könnyebb játszani, és állandóan az eredmény után futni lélektanilag megterhelő, nem beszélve arról, hogy egy korán kapott gól felboríthatja az előzetesen eltervezett taktikát. Azonban nem az első gól dönti el a három pont sorsát - húzta alá a vezetőedző.

Év elején elmondtad, szeretnéd több játékrendszerben is játszatni a csapatot. A korábban rendre 4-2-3-1-es formációban felálló DVTK a PAFC ellen 3-4-3-at játszott. Akkor sikerült teljesíteni ezt az elképzelést? - tudakoltuk.

- Nyáron a 3-4-3-as játékrendszert is begyakoroltuk, a PAFC elleni találkozó előtt csak át kellett ismételni a tanultakat. Mindig az ellenféltől, illetve a rendelkezésre álló játékosoktól függ, melyiket vesszük elő, de ha kell, menet közben is tudunk váltani - osztotta meg. 

Molnár Gábor és Vági András régebb óta sérült, Hysen Memolla pedig múlt szombaton kért cserét. Mikor lehet számítani a játékukra?

- Vági András rehabilitációja jól halad, a tervek szerint a válogatott mérkőzése miatt tartott szünetben már pályára léphet a DVTK tartalékban, utána pedig visszatérhet hozzánk. Molnár Gábor állapota is javul, várhatóan őt is a válogatott mérkőzések után láthatjuk az NB I.-ben. Hysen Memolla esetében pedig a mérkőzés előtt látjuk meg, mennyit tud vállalni - tájékoztatott a sportszakember.

Három élvonalbeli mérkőzést játszott a DVTK Kisvárdán, mindhárom döntetlenre végződött. A 2018/2019-es idényben mindkétszer 1-1 lett a végeredmény, az előző bajnokságban pedig 2-2 gólt lőttek a csapatok (a közös múlt itt böngészhető).

- A DVTK vezetőedzőjeként két szép élmény fűz a Kisvárdához - emlékezett Feczkó Tamás. - Az első, amikor visszatértek az ultrák a lelátóra, és közös erővel győztük le a Kisvárdát, másodszor pedig, amikor Szabolcsban a 82. percben kétgólos hátrányban támadtunk, és a csapat erejét mutatja, hogy végül pontot szereztünk. Igazi küzdőként felálltunk a padlóról, és ha még marad néhány perc, akkor a győztes gólt is megszereztük volna. Bízom benne, hogy a vasárnapi találkozó is ebbe a sorba illeszkedik be.

Az új bajnokságban először találkozik a két csapat, és a legutóbbi mérkőzés óta vezetőedzőt cserélt az ellenfél, és átalakult a játékoskeretük is.

- Vasárnapi ellenfelünk tovább erősítette keretét, szinte minden posztra két azonos képességű játékos áll rendelkezésre, de nem féltem a csapatot. A legfontosabb, hogy felvegyük a hazai csapatot jellemziő stílust, mert csak harcos játékkal tudunk győzni.

Ezen kívül mire lehet még számítani az ellenféltől?

- Fizikálisan erős játékosaik vannak, akik keresik a párharcokat, és nem féltik magukat, az ellenfelüket pedig még kevésbé. Erősségeik közé tartoznak a pontrúgások, és gyorsan fejlődnek fel védekezésből támadásba. A heti felkészülés során külön hangsúly helyeztünk ezeknek a játékelemeknek a hatástalanítására az újabb győzelem érdekében - zárta a vezetőedző.