Beharangozó 2023. november 21., kedd

Szerdán a Valenciát fogadjuk az Euroligában

November 22-én, szerdán a válogatott szünet utáni első hazai mérkőzésünket játsszuk: az Euroliga 6. fordulójában a spanyol bajnok Valencia érkezik a DVTK Arénába. A találkozót 18 órai kezdettel rendezik. A mérkőzés előtt bemutatjuk az aktuális ellenfelet.

Szerdán a Valenciát fogadjuk az Euroligában


Euroliga A-csoport 6. forduló

2023. november 22., szerda (Miskolc, DVTK Aréna)
18:00 DVTK HUN-Therm - Valencia Basket Club (ESP)

Mérkőzés információk

Helyszín

DVTK Aréna
3533 Miskolc, Vanger Vilmos utca 6. A.

Közvetítés

A találkozót az M4 Sport magyar nyelvű kommentárral közvetíti majd.

Ellenfél-leső

A spanyol címvédő Valencia 2014-ben alakult újjá, mikor a Ros Casares utánpótlás-csapatát a 2012-ben megszűnt - korábban Euroliga-győztes - együttes jogutódjává alakították. A csapat azóta is a spanyol utánpótlás-nevelés egyik fontos bázisa, az ő akadémiájukról került ki többek között az az Alba Torrens is, ak háromszoros Európa-bajnok és hatszoros Euroliga-győztes is, és jelenleg is a Valenciát erősíti. A rutint és a tapasztalatot képviseli még a Sopronban is megforduló Queralt Casas, aki szintén a spanyol válogatott egyik fontos tagja, valamint a 33 éves Cristina Ouvina is. Spanyol vonalon maradva áttérhetünk a fiatal tehetségre, Raquel Carrerára is: a 22 éves játékost 2021-ben a 2. körbe draftolta az Atlanta Dream a WNBA-ben, azóta pedig már a nemzeti csapatban is bemutatkozott és alapemberré vált. A spanyol mag a Leticia Romero, Claudia Coltell kettőssel teljesedik ki.

Légiósokkal kapcsolatban is megtalálhatjuk a rutinos játékosokat: Rebecca Allen az ausztrál válogatottat erősíti, míg Gülich a német válogatott oszlopos tagja hosszú évek óta. Centerposzton Fingall-ra is érdemes odafigyelni, a fiatal amerikainak ugyanis kiválóak a fizikai adottságai. Érdemes megemlíteni még Meritt Hempét is, aki szintén a tapasztaltabb légiósok táborába tartozik.

Az Euroligában jelenleg az A csoport 4. helyén állnak, három győzelmük mellett eddig két alkalommal kellett vesztesen elhagyniuk a pályát. Az első csoportmérkőzését a Fenerbahce Alagoz Holding ellen játszották, ahol 96-66 arányú vereséget szenvedtek a címvédővel szemben. Ezután jött egy 64-45 arányú siker a Lublin ellen, majd idegenben legyőzték a Lyont is 61-70-re. A Sepsi ellen 68-57-re tudtak győzni, viszont legutóbb a Zaragoza ellen 12 pontos, 59-47-es vereséget szenvedtek.